Съществено затопляне ни очаква в празничните дни, като най-топло ще

...
Съществено затопляне ни очаква в празничните дни, като най-топло ще
Коментари Харесай

Студено остава и в сряда

Съществено стопляне ни чака в празничните дни, като най-топло ще бъде в неделя, на Великден, когато ще има температури над 25°.

Днес оптималните температури са от 6° в Разград, до 14° в Сандански и Видин, в София - 9°. Валя и сняг, и дъжд, а в Кнежа имаше и гръмотевична стихия, съпроводена от градушка.

След краткотрайно скъсване и понижение, на следващия ден облачността още веднъж ще се усили и първо в западните региони, а до края на деня и в останалата част от страната, ще превали. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в обособени котловинни полета в Западна България и малко под нулата, а оптималните - сред 9° и 14°, в София – към 8°. По-значителни количества се чакат в Южна България. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, който денем в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад.

Облачността в планините ще е по-често забележителна и на доста места ще има превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 800-900 метра надморска височина. Ще духа сдържан югозападен вятър, който следобяд ще се ориентира от северозапад. Опасността от лавини остава висока.

Не единствено у нас, само че и на всички места на Балканите ще остане студено за интервала, тук-там – с превалявания, по-значителни в северната част от полуострова.

С превалявания ще бъде и на Апенините, и на Пиринеите, по-значителни в Испания, където ще вали и дъжд, и сняг. Проливни превалявания от дъжд се чакат в Южна Франция, Топло за сезона ще остане на Скандинавския полуостров.

У нас, в околните дни температурите ще се покачват, по-съществено оптималните. Все още доста по-студено от нормалното ще бъде в четвъртък сутринта, с температури към нулата и под нулата и условия за слани. Времето ще остане прекомерно изменчиво, само че ще има от ден на ден слънчеви часове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР