Съществена разлика ще има в разписанието на автобусите в Пловдив,

...
Съществена разлика ще има в разписанието на автобусите в Пловдив,
Коментари Харесай

Новото разписание на автобусите в Пловдив – без повече индиански нишки

Съществена разлика ще има в разписанието на рейсовете в Пловдив, като хората ще го усетят незабавно. Това заричане даде шефът на ОКТ Георги Стоилов по време на сесията на Общинския съвет. На нея се гледа приемането на ново разписание на автобусите, както и одобряването на броя им.
Прочетете още
В решението бе признато да има лятно разписание, което влиза в действие от 1 юни до 14 септември. С него проформа се понижават рейсовете с 15%, само че действително те няма да са по-малко от в този момент. Към днешна дата по улиците се движат 194 рейса, като множеството 29 линии са с краткотрайни заповеди. Именно това решение ще приведе публично тяхното предвижване и маршрутна скица.  Стоилов изясни, че от 15 септември рейсовете ще се движат с разписанието, признато 2021 година, като по улиците ще има 228 автобуса.

Най-голямата разлика ще е краят на така наречен индиански влакна. Това са рейсове, които се движат един след различен, въпреки и със сходни посоки. Така по спирките пловдивчани чакат по 15 минути и тогава идват 2 или 3 рейса, които могат да заловен.

„ По една линия ще има рейсове да вземем за пример на 16 минути, само че през това време ще пристигна различен рейс по същото направление. Тези написания, подхождат на потребностите на хората, само че най-важното и колкото и да са положителни те, значимо е да има рейсове по тях, другояче са безсмислени “, сподели Стоилов.  По думите му от ОКТ са отказали над 100 оферти от превозвачи, които са желали по-кратки направления или по-малко рейсове по дадена линия.

В същото време зам.-кметът Тодор Чонов сподели, че в реалност строителството в града е изпреварило развиването на градския превоз. Макар сега да има 29 линии, а от през днешния ден още една в лицето на 103, има още точки, до които няма автобусен транспорт, а те са обитаеми с хора.

Той сподели, че скоро ще бъде показан Планът за градска подвижност, по който обществения превоз ще се развива в идващите два мандата. Той касае оптимизация на линии и направления, както и е наложително изискване за привличане на европейски средства.

Те се чакат и за новото сдружение „ Екобус – Пловдив “, с цел да може то да построи свое хранилище, зарядни станции и преносим състав. Макар очакванията на градската администрация е то да проработи до 2026 година с сред 2 и 10 линии, към днешна дата не е ясно дали изобщо ще има финансиран е за него.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР