САЩ заявиха, че ще предоставят на Украйна усъвършенстваната система за

...
САЩ заявиха, че ще предоставят на Украйна усъвършенстваната система за
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят на Украйна система за противовъздушна отбрана „Пейтриът“

САЩ обявиха, че ще дават на Украйна усъвършенстваната система за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да ѝ оказват помощ да се опълчи на непрестанните въздушни офанзиви на Москва, съобщи БГНЕС.

Системата е част от помощта в размер на 1,85 милиарда $, показана паралелно с визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон. Това е първото му пътешестване отвън страната след нахлуването на Русия през февруари.

Произведена от Raytheon, MIM-104 " Пейтриът " е зенитно-ракетна система (ЗРК), в началото създадена за прехващане на високо летящи самолети. През 80-те години на ХХ в. тя е модифицирана, с цел да се концентрира върху новата опасност от тактически балистични ракети, и се потвърждава против иракските " Скъдс " съветско произвеждане в първата война в Персийския залив - първият път, когато системата е употребена в пердах.

" Пейтриът " е потвърдила своята успеваемост в Саудитска Арабия против балистични ракети с ирански дизайн, изстреляни от Йемен, а главният реализатор Raytheon твърди, че системата е прихванала повече от 150 балистични ракети в пердах от 2015 година насам.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР