САЩ заявиха, че са получили нова позиция от Иран по

...
САЩ заявиха, че са получили нова позиция от Иран по
Коментари Харесай

САЩ: Отговорът на Иран за подновяване на ядреното споразумение е неконструктивен

САЩ обявиха, че са получили нова позиция от Иран по въпроса за подновяването на нуклеарната договорка, който Вашингтон дефинира като неконструктивен.

Това е последното развиване на разговора сред Вашингтон и Техеран с посредничеството на Европейски Съюз. Жозеп Борел се надяваше в границите на няколко дни да бъде реализирано решение за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година

На 8 август Европейският съюз показа така наречен финален текст на съглашението. Иран предложи промени в него, на които Съединените щати дадоха отговор посредством медиатори.

По-рано през вчерашния ден представителят на иранското външно министерство Насер Канани съобщи, че Техеран е изпратил още един отговор на позицията на Съединени американски щати, заяви държавната осведомителна организация IRNA.

" Можем да потвърдим, че сме получили отговора на Иран посредством Европейски Съюз ", съобщи представителят на Държавния департамент Ведант Пател. " Проучваме го и ще отговорим посредством Европейски Съюз, само че за жалост той не е градивен ".

Съединените щати отхвърлиха да разискват обществено детайлностите, само че разногласията включват настояването на Иран нуклеарният наблюдаващ на Организация на обединените нации да приключи изследването в три недекларирани обекта, за които има съмнения, че са работили по нуклеарни планове преди нуклеарното съглашение от 2015 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР