САЩ започнаха да обучават украински пилоти за управление на F-16,

...
САЩ започнаха да обучават украински пилоти за управление на F-16,
Коментари Харесай

Украински пилоти започват обучение на F-16 в Аризона

Съединени американски щати започнаха да образоват украински водачи за ръководство на F-16 , оповестяват Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

" Украински водачи започнаха образование със 162-ро крило на Националната въздушна армия на Аризона по-рано тази седмица в " основите на F-16 ", съгласно представител на службата. " Програмата за образование ще бъде в сходство с главните познания и умения на всеки водач и се чака да продължи няколко месеца ", сподели представител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в изказване, предоставено на списание Air & Space Forces.

162-ро крило образова водачи в базата на националната армия Morris Air, която се намира на интернационалното летище в Тусон. Това е е динственото поделение на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, което има за задача да образова задгранични водачи на F-16 , което е част от ежедневната му задача. Крилото е обучило над две дузини страни по какъв начин да ръководят F-16.

" Те са доста добре осведомени с това по какъв начин образоваме задгранични военни водачи ", сподели през септември генерал-лейтенант Майкъл А. Лох, шеф на Националната въздушна армия.

Типичният курс за образование на F-16 лишава към шест месеца . Въпреки това американски чиновници показаха, че е малко евентуално украинските водачи да следват общоприет модел, защото курсът ще дава отговор на потребността на Украйна да отбрани небето си от съветски самолети, дронове и ракети. Европейските страни също образоват украински водачи по какъв начин да ръководят F-16 .
 Lockheed Martin разгласи основаването на европейски център за образование на F-16 в Румъния
Lockheed Martin разгласи основаването на европейски център за образование на F-16 в Румъния

Ще бъде от изгода за Румъния и други районни оператори на F-16, в това число евентуално Украйна

Обучението на водачи на F-16 нормално включва доста време в класна стая и симулатор в допълнение към образованието във въздуха. Чуждестранните водачи на F-16 също би трябвало да преминат образование по британски език, което украинците започнаха предишния месец във военновъздушната база Лакланд, Тексас.

" За Украйна той ще бъде приспособен тъкмо за това, което би трябвало да създадат, което е многофункционално, както въздух-въздух, по този начин и въздух-земя ", сподели Лох. " Ще ги обучим да извършват цялостния многоролеви набор от това, което можем да чакаме за спора . "

Не се чака украинските водачи да стартират да летят с F-16 в борба до 2024 година Европейските страни дадоха обещание да дават на Украйна употребявани F-16 . Съединени американски щати се ангажираха да обучат някои водачи и експерти по поддръжката, с цел да добавят обединението от страни, работещи за даване на Украйна на F-16.

Генерал Джеймс Б. Хекър, командващ военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа, сподели в изявление през септември, че " до към 10 водачи " ще бъдат подготвени от Съединени американски щати . Пентагонът сподели, че Съединени американски щати също ще обучат " десетки " поддържащи екипи , макар че Съединени американски щати не са разкрили дали това образование е почнало.

Въпреки че Съединени американски щати не са дали обещание да обезпечат F-16 , прехвърлянето на мощния многоцелеви изтребител - към 3000 от които са в употреба по целия свят - изисква утвърждение от американското държавно управление, с цел да бъдат дадени на Украйна , което както алармира администрацията на Байдън ще се подпише през лятото .

Обучението от 162-ро крило " следва решението на президента Байдън и държавния секретар Остин да образоват украински водачи на F-16 като част от приноса на Съединените щати за Украйна ", сподели представителят на Военновъздушни сили.
 И Белгия ще образова украински водачи на F-16
И Белгия ще образова украински водачи на F-16

Mножество съдружници в НАТО, в това число Съединени американски щати, ще вземат участие в образованието на украински пилоти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР