САЩ започнаха да обучават украински пилоти да летят на изтребители

...
САЩ започнаха да обучават украински пилоти да летят на изтребители
Коментари Харесай

Украински пилоти започнаха да се обучават да летят на изтребители Ф-16 в САЩ

САЩ започнаха да образоват украински водачи да летят на изтребители Ф-16 , съобщи организация Укринформ.

" Обучителният график ще бъде съгласуван с базовите знания и умения на всеки водач и образованието се чака да трае няколко месеца ", каза  в изказване представител на военновъздушните сили на Съединени американски щати.

" Малък брой " украински водач и започнаха по-рано тази седмица образование в 162-о Въздушно крило на Военновъздушната национална армия на Аризона за запознаване с главните умения за ръководство на изтребители Ф-16, сподели представителят.

Споменатото 162-о Въздушно крило образова водачи в базата " Морис " на Военновъздушната национална армия, която е ситуирана на интернационалното летище на Тусон. Това е единственото поделение на американските военновъздушни сили, което се занимава с образование на задгранични водачи да летят на изтребители Ф-16 в границите на всекидневните си действия. Въздушното крило е обучило водачи от над 20 страни да ръководят изтребители Ф-16.

Стандартният интервал на образование трае близо шест месеца . Американски чиновници обаче споделиха, че украинските водачи надали ще бъдат обучавани по общоприетата стратегия, защото образованието им ще бъде съобразено с потребностите на Украйна да пази небето си от съветски самолети, дронове и ракети.

Украински водачи се образоват да летят на изтребители Ф-16 и в редица европейски страни, показва Украинформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР