САЩ започнаха да налагат визови забрани на хора, замесени в

...
САЩ започнаха да налагат визови забрани на хора, замесени в
Коментари Харесай

САЩ налагат визови забрани на хора, замесени в насилието в Западен бряг

Съединени американски щати започнаха да постановат визови забрани на хора, забъркани в насилието в окупирания от Израел Западен бряг. Това оповестиха публични представители на Вашингтон след няколко апела Израел да направи повече за предотвратяването на насилието от еврейски заселници , оповестява " Ройтерс ".

Новата политика за ограничение на визовия режим на Държавния департамент е ориентирана към " лица, за които се счита, че са взели участие в подкопаването на мира, сигурността или стабилността на Западния бряг , в това число посредством осъществяване на актове на принуждение или предприемане на други дейности, които безпричинно лимитират достъпа на цивилни лица до съществени услуги и съществени потребности ". Това съобщи държавният секретар Антъни Блинкън в изказване.

Президентът Джо Байдън и други високопоставени американски чиновници предизвестиха неведнъж, че Израел би трябвало да работи, с цел да спре насилието от израелски заселници против палестинците в Западния бряг. Атаките там зачестиха през последните месеци, защото еврейските селища се разшириха, а по-късно още веднъж се усилиха след
 Франция дефинира дейностите на Израел в Западния бряг като
Франция дефинира дейностите на Израел в Западния бряг като " политика на гнет "

Според данните на Организация на обединените нации ежедневните офанзиви от страна на Израел са се удвоили от началото на войната в Газа

Блинкън обясни на израелски публични лица, че " те би трябвало да създадат повече, с цел да спрат екстремисткото принуждение против палестинците и да държат виновните за него виновни ", сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър пред кореспонденти на брифинг за пресата след известието.

Палестинските водачи също би трябвало да създадат повече, с цел да лимитират палестинските офанзиви против израелци на Западния бряг, добави той.

Първите забрани според новата политика ще бъдат наложени във вторник и още обозначения ще бъдат направени през идващите дни, посочи Милър. " Очакваме в последна сметка това деяние да засегне десетки лица и евентуално членове на техните фамилии ", изясни той и добави, че всеки израелец със съществуваща американска виза, който е обиден от ограниченията, ще бъде известен, че визата му е анулирана.
 Израел е блъснал бежански лагер на Западния бряг
Израел е блъснал бежански лагер на Западния бряг

Военната интервенция в Газа е в ход

След война в Близкия изток от 1967 година Израел окупира Западния бряг. Страната е построила там селища, които множеството страни считат за противозаконни. Израел оспорва това и се базира на исторически и древен връзки със земята.

На въпрос за насилието от страна на заселниците министърът на защитата на Израел Йоав Галант посочи, че никой с изключение на израелските управляващи няма право да употребява принуждение. " Израел е правова страна. Правото да се употребява принуждение принадлежи единствено на тези, които са сертифицирани да го вършат от държавното управление ", сподели той.

Милър твърди, че Израел е подхванал някои стъпки, с цел да държи хората виновни за насилието на Западния бряг, като да вземем за пример слагането им в административно задържане, само че американски чиновници считат, че те би трябвало да бъдат съдени . Ходът на Вашингтон " не отстранява нуждата държавното управление на Израел да предприеме свои лични дейности и ние ще продължим да сме наясно с тях ", сподели той.
 Съединени американски щати лимитират визите за чиновници на Уганда и Зимбабве заради репресии
Съединени американски щати лимитират визите за чиновници на Уганда и Зимбабве заради репресии

Вашингтон брани гражданското общество и маргинализираните групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР