САЩ забрани продажбата на телефони на китайските производители Huawei Technologies

...
САЩ забрани продажбата на телефони на китайските производители Huawei Technologies
Коментари Харесай

САЩ забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света

САЩ забрани продажбата на телефони на китайските производители Huawei Technologies и ZTE Corp. във военните си бази по света, откакто Пентагонът предизвести, че устройствата съставляват риск за сигурността на военния личен състав и интервенции, оповестява Bloomberg.

" Устройствата Huawei и ZTE могат да съставляват недопустим риск за личния състав, информацията и задачите ", съобщи представителят на Пентагона Майор Дейв Ийстбърн.

Федералното бюро за следствие (ФБР), чиято задача е да пази вътрешната сигурност на Съединени американски щати, е обезпокоено от рисковете, подбудени от потреблението на американските телекомуникационни мрежи от компании и организации, обвързани с непознати държавни управления.

Huawei сподели в изказване, че остава " ангажирана с неприкритост и бистрота във всичко, което вършим и желаеме да бъде ясно, че никое държавно управление в никакъв случай не ни е поискало да компрометираме сигурността или целостта на някоя от нашите мрежи или устройства ".

Основателят на компанията Рен Джънгфей е някогашен офицер от Народната освободителна войска на Китай и има близки връзки с китайското държавно управление, съгласно американското разузнаване.

Още през 2012 година разследващите служби на Съединени американски щати показаха ZTE и Huawei като вероятни закани за американската сигурност поради връзките им с китайската комунистическа партия. Huawei непрекъснато отхвърля тези обвинявания, потвърждавайки, че компанията е благосъстоятелност на Рен и личните й чиновници.

Отделно, ФБР и други организации проверяват Huawei за вероятни нарушавания на глобите против Иран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР