САЩ спечели първата си олимпийска титла по кърлинг за мъже,

...
САЩ спечели първата си олимпийска титла по кърлинг за мъже,
Коментари Харесай

САЩ с историческа олимпийска титла в кърлинга

САЩ завоюва първата си олимпийска купа по кърлинг за мъже, откакто продължи изненадващата си серия от победи и се наложи с 10:7 против Швеция на финала. Преди това американците се измъкнаха мъчно от отпадане в предварителната фаза и отстраниха на полуфиналите абсолютния любимец в шампионата Канада.

Двата тима си размениха по две точки във втория и третия енд, след което американците откраднаха една при чукче за шведите, а в петата част пласираха четири камъка край бутона и изглеждаше, че мачът върви към своя край. Никлас Един обаче направи превъзходно мятане край блокиращите камъни и неговият попадна върху бутона, а Джон Шустър не съумя да повтори осъществяването. Никлас Един пласира и последния камък до предния, а шведите се измъкнаха с две точки от съвсем невъзможна обстановка. Резултатът на почивката стана 4:3 в интерес на скандинавците.

Американците се възвърнаха от лудия пети енд с две точки в идващия и поведоха в резултата, а шведите изравниха за 5:5 в идната част. В осмия енд обаче Шустър нанесе огромния удар в мача, откакто с последното си мятане отби два шведски камъка от вкъщи и остави цели пет американски вътре. С това действително интригата беше убита и за Шустър и компания остана единствено да избиват камъни до края на мача.

До момента американците имаха единствено два бронзови медала, до момента в който шведите бяха трети в Сочи. Те обаче завоюваха последните четири европейски трофеи и бяха считани за любимци във финала в Пьончан, само че единствено до осмия енд./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР