САЩ ще засилят военното си присъствие и способности, за да

...
САЩ ще засилят военното си присъствие и способности, за да
Коментари Харесай

САЩ искат да засилят военното си присъствие, за да се противопоставят на амбициите на Китай и Русия

САЩ ще засилят военното си наличие и качества, с цел да се опълчват на териториалните упоритости на Китай и Русия, като в същото време ще се опитат да поддържат една ефикасна тактика за обезсърчаване по отношение на Иран и джихадистките групи в Близкия изток. Това обясни Мара Карлин, високопоставена представителка на Пентагона, която е натоварена със задачата да създава тактиката на министерството на защитата. Пред публицисти тя разгласи завършването на отчет за световното позициониране на Съединени американски щати по света, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Докладът предлага повече съдействие сред Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници за предложение на начинания, които да способстват за районната непоклатимост и да разубеждават Китай от възможна военна експанзия в Индо-Тихоокеанския район. В документа се приканва за възстановяване на американската военна инфраструктура на Гуам и в Австралия.

Според различен американски представител, поискал да резервира анонимност, Съединени американски щати изследват също начинания с техните съдружници и сътрудници, с цел да засилят способността си за обезсърчаване и по отношение на Русия.

Но към този момент няма елементи какви ще са евентуалните стъпки за опълчване на териториалните упоритости на Москва и Пекин, тъй като отчетът за световното позициониране на Съединени американски щати, е категоризиран като свръхсекретен.

"Корекции на американското военно разрастване в Европа и в Индо-Тихоокеанския район в този момент са в развой на разискване, само че първата година от ръководството на администрацията на Джо Байдън не е миг за огромни стратегически промени в позиционирането на Съединени американски щати ", споделя поискал да резервира анонимност американски представител. "Напредък ще се забележи в идните години ", добави той.

Пентагонът към този момент разгласи, че ще ускори наличието си в Австралия, където 2500 морски пехотинци са ситуирани всяка година на ротационен принцип от по няколкостотин души за военни учения. В Европа президентът Байдън промени решението да ограничи на 2500 американските военни в Германия и удостовери уговорката на Съединени американски щати към НАТО, подложен под въпрос от предшественика му Доналд Тръмп.

С изтеглянето от Афганистан и изтеглянето на батареите "Пейтриът ", които бяха ситуирани в Саудитска Арабия след изстрелването на ракети по петролни полета, приписвани на проирански групи, американското военно наличие в Близкия изток наподобява редуцирано. В Ирак Вашингтон подписа през лятото съглашение с иракското държавно управление, което планува изтеглянето до края на годината на всички бойни елементи от страната. Но 2500 американски военни ще останат там. "Нашият ангажимент е да продължим да поддържаме обединението против Ислямска страна ", акцентира поискалият да резервира анонимност представител.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР