САЩ ще увеличат ангажимента си към Западните Балкани. Това заяви

...
САЩ ще увеличат ангажимента си към Западните Балкани. Това заяви
Коментари Харесай

Русия и Китай искат да пречупят Запада

САЩ ще усилят уговорката си към Западните Балкани. Това съобщи американският асистент – държавен секретар Уес Мичъл, представен от Fox News.

Мичъл утвърди съглашението сред Македония и Гърция за новото име на страната. Той съобщи, че македонският министър председател Зоран Заев и гръцкият министър – ръководител Алексис Ципрас са визионери, които Съединени американски щати ще поддържат.

„ Загрижен съм за митингите в тези две страни по тематиката. Руски представители отправяха закани и има възможност те да се намесят. Подобно нещо видяхме в Черна гора.

Очакваме договарянията скоро да приключат сполучливо. След това НАТО ще поддържа Република Северна Македония на идната среща на върха. Европа още веднъж е сцена на разнообразни геополитически съревнования “, съобщи Мичъл.

Според него европейските водачи са подложени на напън, като Русия и Китай желаят да пречупят Запада, като ползвал особена експанзия в региона на Централна Европа.

Мичъл акцентира, че Съединени американски щати желаят положителни връзки с Русия, в случай че тя промени своето държание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР