САЩ ще продължат да призовават съюзниците си да изпълняват общите

...
САЩ ще продължат да призовават съюзниците си да изпълняват общите
Коментари Харесай

САЩ призовават съюзниците да спазват обещанията за отбраната

САЩ ще продължат да приканват съдружниците си да извършват общите обещания, що се отнася до защитата. Това съобщи през днешния ден на възпоменателните церемонии за 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война във Варшава американският вицепрезидент Майк Пенс, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Америка и Полша ще продължат да стоят един до друг с всички наши съдружници в името на нашата обща защита. Америка и Полша ще продължат и да приканват нашите съдружници да съблюдават обещанията, които сме си дали едни на други ", съобщи Пенс. " Американският и полският народ знаят, че мощният съюз на свободни, мощни и самостоятелни страни е най-хубавата отбрана за нашите свободи. Сега и вечно ", добави той.

Съединени американски щати неведнъж са отправяли настояването членките на НАТО да влагат повече средства за защита, с цел да изпълнят даденото от тях заричане през 2014 година да заделят 2 % от брутния си вътрешен артикул за отбранителни разноски.

По време на прочувствените церемонии в памет на участниците и жертвите във Втората международна война водачи от целия свят участваха в церемониалното пердашене на камбана, на която бе изписан надписът " Памет и предизвестие ", съобщи Асошиейтед прес.

На церемонията в днешния безоблачен ден в центъра на Варшава участваха още с изключение на вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, украинският президент Володимир Зеленски и доста други.

След речите на Пенс, Щайнмайер и полския президент Анджей Дуда всеки присъстващ държавен водач отиде до мемориалната камбана и я удари като общ израз на историческа памет и като предизвестие против възможни бъдещи спорове.

Преди това полската артилерия създаде 21 топовни салюта по време на гала, изпълнена с горчива история и с предизвестия за бъдещето.

Церемонията приключи с боен церемониал. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР