САЩ ще предприемат дипломатически бойкот на приближаващата Зимна олимпиада в

...
САЩ ще предприемат дипломатически бойкот на приближаващата Зимна олимпиада в
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха дипломатическия бойкот на Олимпиадата в Пекин

Съединени американски щати ще подхващат дипломатически протест на приближаващата Зимна олимпиада в Пекин, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от ДПА.

Американските спортисти ще вземат участие в Олимпиадата, само че държавното управление на президента Джо Байдън няма да изпрати нито дипломатически, нито публични представители на Зимните олимпийски игри в Китай.

Байдън сподели предишния месец, че обмисля сходна мярка във връзка със положението на човешките права в Китай. Пекин е упрекван в репресии в Хонконг и против етническите малцинства, в това число уйгурите в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион.

Попитана за какво Съединени американски щати се въздържат от цялостен протест на Олимпийските игри в Пекин, Саки сподели, че Вашингтон не желае да санкционира спортистите, които са се готвили интензивно за Олимпиадата.

Китай към този момент даде обещание " решителни ответни дейности ", в случай че Съединени американски щати вземат решение за дипломатически протест на игрите.

Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян предизвести на брифинг, че сходен протест няма да остане без отговор от страна на Китай.

Китайското посолство във Вашингтон дефинира оповестения от страна на Съединени американски щати протест като " демонстративен " акт и " политическа операция ", които няма да се отразят на сполучливото ѝ осъществяване, съобщи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР