САЩ ще предоставят на Украйна осем системи за противовъздушна отбрана

...
САЩ ще предоставят на Украйна осем системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят на Украйна осем системи за противовъздушна отбрана НЕЙСАМС

САЩ ще дават на Украйна осем системи за противовъздушна защита " НЕЙСАМС ", две от които ще дойдат в близко време, сподели пред публицисти чиновник на Пентагона, представен от Укринформ.

" Съединени американски щати към този момент са дали (на Украйна) 1400 системи " Стингър ", които са средства за противовъздушна защита с дребен обхват, нашите съдружници и сътрудници също предоставиха доста количество системи за противовъздушна защита с дребен обхват. Съединени американски щати се ангажираха също да дават осем системи " НЕЙСАМС " (NASAMS National Advanced Surface-to-Air Missile System) и съответните муниции, две от които ще дойдат в Украйна в близко време, а още шест ще бъдат предадени по-късно. Ангажирахме се също да осигурим средства за противопоставяне на безпилотни летателни апарати, в това число системата " Вампайър " и други радарни системи, защото знаем, че опасността от безпилотни летателни апарати е сериозна тъкмо в този момент ", сподели служителят.

Той добави, че Съединени американски щати са помогнали на Украйна и с предаването на словашката система за Противовъздушна отбрана С-300 още при започване на войната. " Това бе изключително значимо за отбраната на украинската инфраструктура в оня миг ", сподели служителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР