САЩ ще позволят някои свързани с енергията трансакции със Сбербанк,

...
САЩ ще позволят някои свързани с енергията трансакции със Сбербанк,
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че разрешават някои трансакции на руски банки

САЩ ще разрешат някои свързани с силата преводи със " Сбербанк ", " ВТБ ", " Алфа банк " (Alfa Bank) и някои други съветски институции да продължат до 5 декември. Това осведоми Българска телеграфна агенция, като се базира на онлайн известие министерство на финансите, представено от Ройтерс.

Службата за надзор на задграничните активи към финансовото министерство заяви, че удължава периода на общия лиценз, разрешаващ преводи с финансови институции, в това число Руската централна банка, " Совкомбанк ", " Внешекономбанк " и други.

Съединени американски щати не разрешиха вноса на съветски изкопаеми горива и постановиха наказателни наказания на страната поради нашествието й в Украйна. Вашингтон обаче позволи банковите преводи за съветски нефт и газ за европейските страни да продължат, с цел да им даде време да преминат от съветска сила към различни източници на гориво и електрическа енергия.

Европейски Съюз зависи от Русия, един от най-големите международни експортьори на сила, за към 40 на 100 от естествения си газ и 27 на 100 от вноса на нефт. Този месец блокът се споразумя за отчасти ембарго върху съветския нефт и петролни артикули.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР