САЩ ще наложи значими допълнителни санкции срещу финансовите институции на

...
САЩ ще наложи значими допълнителни санкции срещу финансовите институции на
Коментари Харесай

САЩ продължават със санкциите срещу Венецуела, Гуайдо и Мадуро с нови обещания

САЩ ще наложи " значими спомагателни наказания против финансовите институции на Венецуела, извършващи бизнес и подкрепящи държавното управление на Николас Мадуро ", съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати Елиот Абрамс.
Сред глобите ще са в допълнение лишаване на визи на високопоставени лица. Новите ограничения ще бъдат оповестени доста скоро, добави Абрамс, представен от Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Съединените щати, които изтеглиха целия си дипломатически личен състав от страната, към този момент постановиха наказания против продажбите на нефт от Венецуела – главния доход на лявото държавно управление в Каракас.
Междувременно опозиционният водач Хуан Гуайдо даде обещание да вземе мястото на Николас Мадуро в президентския замък " доста скоро ", до момента в който хиляди още веднъж излязоха по улиците на Каракас да стачкуват.
" Трябва ни кабинет, в който да работим, тъй че доста скоро, когато въоръжените сили напълно преминат на наша страна, ще отида и ще намеря офиса си в президентския замък. Много скоро! ", съобщи Гуайдо пред последователите си, които в отговор започнаха да скандират " Да, ти можеш! ". Демонстрантите удряха тенджери и надуваха клаксоните на колите си, а мнозина носеха огромни плакати, на които беше изписано " Мадуро, върви си! ".
От своя страна, венецуелският президент Николас Мадуро сподели, че започва специфична стратегия Blue Bacc за даване на вода на всяко семейство в страната.
" Реших да предизвиквам специфичен проект, който допуска основаването на непрекъснат запас от вода за всяко семейство ", сподели Мадуро. Планът би трябвало да бъде наведен в деяние неотложно, добави той.
Честите спирания във водоснабдяването се трансфораха в същинско злополучие за доста поданици на Каракас, които в изискванията на дефицит на този скъп запас са принудени да вървят да си наливат вода от околните реки и езера. Венецуелската столица се намира в живописната планинска котловина на Андите и има доста извори в и към града. През последната седмица има и увеличено търсене на лед, който се употребява не толкоз като източник на вода, а като средство за запазване на храна, защото съвсем цялата територия на Венецуела беше без ток дни наред, а спиранията не престават и сега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР