САЩ ще изпратят днес нов пакет военна помощ за Украйна

...
САЩ ще изпратят днес нов пакет военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

САЩ обяви спешна военна помощ за Украйна в размер на $300 млн.

САЩ ще изпратят през днешния ден нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 милиона $, заяви през днешния ден администрацията на президента Джо Байдън - първият сходен ход от месеци, защото спомагателните средства за Киев остават блокирани от републиканските водачи в Конгреса, съобщи Ройтерс.
 
Белият дом се пробва да откри способи да изпрати повече военна помощ поради обстановката на бойното поле и съпротивата против финансирането от републиканските хардлайнери. Поради опълчването на някои републиканци в Камарата на представителите, Конгресът на Съединени американски щати не съумя да утвърди даването на повече от$ 60 милиарда на Украйна от началото на предходната есен. Доставките на физическо оръжие стопираха в края на декември 2023 година, като последният транш беше $250 млн.
 
Парите са открити с помощта на изплащането на заеми, които Пентагонът даде за скорошни покупки на оръжие, сподели един от източниците пред Ройтерс.
 
Според Politico пакетът ще бъде на стойност $300 млн. ще включва APAM, по-стара версия на ракетите с огромен обхват ATACMS, които могат да изстрелват до 160 км и да носят касетъчна бомба; 155-милиметрови снаряди; управляеми ракети за РСЗО (реактивни системи за залпов огън).
 
Без забележителна помощ от Съединени американски щати Украйна ще загуби забележителна територия тази година, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс през вчерашния ден на чуване в сенатската комисия по разузнаване. Според него страната " има доста по-мрачно бъдеще пред себе си ":
" Когато върховен украински сътрудник ми описа какво се е случило, той означи, че хората се бият, доколкото могат, свършват боеприпасите, а руснаците не престават да идват. Вярвам, че без да поддържате доставките през 2024 година, ще видите още повече образци като Авдеевка ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР