САЩ се превърнаха в страната, в която коронавирусът се разпростанява

...
САЩ се превърнаха в страната, в която коронавирусът се разпростанява
Коментари Харесай

Епидемията в САЩ: Ще става все по-лошо, Ню Йорк близо до бедствено положение

Съединени американски щати се трансфораха в страната, в която коронавирусът се разпростанява най-бързо, и инфектираните към този момент са повече от 32 хиляди души, а жертвите – 415. Около една трета от популацията на страната е под карантина.

Положението е най-тежко в Ню Йорк, където кметът на града Бил де Блазио заяви, че до 10 дни се чака да има дефицит на медицински доставки.

Президентът Доналд Тръмп, който в началото разгласи заплахата от епидемията за подправена вест, е подложен под все по-силен напън. Той продължава да упреква Китай, че не е направил задоволително за ограничение на болестта.

На този декор проектът на Тръмп за противопоставяния на негативното въздействие върху стопанската система на обща стойност 1.8 трл. $ среща за усложнения. Процедурен избор за помощта се провали в Сената, откакто получи 47 от нужните 60 гласа.

Лидерът на малцинството демократи в Сената Чък Шумър разяснява, че предлагането е най-вече в интерес на корпорациите. Това, което липсва съгласно демократите, са повече гаранции за помощ на работещите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР