САЩ се опитват да противопоставят Русия на Китай, за което

...
САЩ се опитват да противопоставят Русия на Китай, за което
Коментари Харесай

Подготвя ли се Вашингтон за сделка да предаде Украйна и Балтика на Путин?

САЩ се пробват да опълчват Русия на Китай, за което Вашингтон даже е подготвен да „ съобщи “ постсъветското пространство на Москва. Това заяви в YouTube-канала Iton-TV израелският военнополитически специалист Яков Кедми .
По думите му, Вашингтон смята за своя съществена задача да раздели и скара Москва и Пекин. В същото време антикитайската агитация на американците се свежда до обстоятелството, че КНР е сякаш опасност за целия свят, в това число и за Русия, в която американски сътрудници ревниво излъчват същите тези, заявявайки, че рано или късно Китай ще „ обхванат “ страната, в случай че съдействието на двете страни продължи в основни области.
 Хърватско издание: Блинкен моли Турция да остане в НАТО Хърватско издание: Блинкен моли Турция да остане в НАТО
Ако Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен си мисли, че поради чувството за успех Анкара в този момент ще промени националните си ползи,...
„ Никой няма да погълне Русия. Невъзможно е да я усвои. А Руската федерация съвсем няма несъгласия с КНР. Но американците желаят да опълчват тези две страни и те да се изправят една против друга. Следователно те разсъждават по следния метод: в случай че е невероятно да се оправим с Китай, е належащо да реализираме съглашение с Русия и да й обещаем каквото и да било в подмяна на отхвърли й да поддържа Китай “ - уверен е Кедми.
В същото време специалистът счита, че Съединени американски щати даже са подготвени да правят отстъпка постсъветското пространство на Русия, в това число Украйна, Грузия, Молдова и балтийските страни, които са станали съдружници и сътрудници на Америка и НАТО, и в подмяна американците ще упорстват РФ да се откаже от съюза с Китай.
„ Те имат вяра, че в Русия живеят същите идиоти като тези, които го оферират “ - акцентира Кедми и прибавя, че Русия няма да откаже да си сътрудничи с Китай, само че Съединени американски щати към момента не схващат това.
Трябва да се има поради, че Кедми не е първият, който прави сходно съмнение. По-рано американското издание The Washington Post писа, че проектите на Китай и Русия за взаимно основаване на научна лунна станция са злокобен знак за Запада, показващ образуването на неприятелски съюз. За да избегнат укрепването на алианса, Съединените щати би трябвало да създадат съществени отстъпки - по-специално си коства да обмисли по какъв начин да се „ откаже “ от Украйна.
Според политолога Всеволод Шимов, в последно време в Съединени американски щати доста се приказва и написа за нуждата да се „ откъсне “ Русия от съюза с Китай.
 Фаучи: Преждевременното облекчение на ограниченията рискува нова вълна в Съединени американски щати Фаучи: Преждевременното облекчение на ограниченията рискува нова вълна в Съединени американски щати
Въпреки, че появяването на разновидности на ковид е част от казуса, по този начин и щатите, които " облекчават внезапно рестриктивните мерки " основават риск...
„ Въпреки това надали можем да приказваме за някакви действителни отстъпки, защото Русия също се преглежда от Запада като „ опасност “ и никой няма да ускори позициите и в постсъветското пространство. Западът се нуждае от слаба и следена Русия, заобиколена от същите прозападни марионетни режими, които няма да възприемат Москва като център на тежестта ” – споделя Шимов.
„ Не за това Западът съзнателно откъсна Украйна от Русия, с цел да я „ хариже “ в този момент. Враждебна Украйна е един от основните фактори за „ сдържането “ на Русия, която Вашингтон в никакъв случай няма да изостави ” – твърди политологът. Според него, американците по-скоро ще засилват напъните за дестабилизиране на вътрешната обстановка, пробвайки се да трансформират режима. Идеалната Русия в очите на Запада е Русия от епохата на Горбачов и ранния Елцин, която направи едностранни отстъпки без никакви контра претенции. Именно към този формат на връзки с Москва Съединени американски щати желаят да се върнат там. Сближаването сред Москва и Пекин сигурно нервира Вашингтон, само че незадоволително, с цел да направи съществени отстъпки на Русия и да насочи забавни оферти към нея.
Политологът Игор Шатров , началник на експертния съвет към Фонда за стратегическо развиване, разсъждава по-различно. Според него, на въпроса „ Способни ли са Съединени американски щати да предадат своите съдружници, с цел да реализиран задачите си? ", отговорът ще бъде одобрителен: " Да, те са способни! " Има исторически казус за това. Друг е въпросът, че в сегашната обстановка повторението на такава „ рокада “ е невероятно, тъй като това не би разрешило да се реализира стремежи резултат. „ Най-малкото може да бъдем сигурни, че до момента в който подобен геополитически гросмайстор като Владимир Путин е президент на Русия, страната ни несъмнено няма да бъде „ едва звено “ в геополитическата връзка сред Русия и Китай и сходни евтини провокации няма да минат ” – смята Шатров.
Интересен е отговорът на въпроса дали Украйна и балтийските страни ще се съгласят Съединени американски щати да ги „ съобщи ” на Русия. Шатров споделя: „ Смяната на „ огромния брат “ не става по заповед. За това би трябвало да се развият справедливи условия. През годините отвън Съюз на съветските социалистически републики в някогашните руски републики се е осъществил един тип преформатиране на генетичния код на населяващите ги нации. Това се случи на всички равнища. Нови обичаи, разнообразни правила за държание в обществото и даже в персоналния живот, други стопански и политически модели, даже културни знаци. Промените, в случай че се случат, ще бъдат изпод, а не по заповед на Вашингтон. Следователно проектът за предаване на постсъветското пространство на Русия в подмяна на отвод от съдействие с Китай е неосъществим. Както и да е, двоумя се да е съществувал в миналото. ”
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР