САЩ се нуждаят от повече кораби в Европа, за да

...
САЩ се нуждаят от повече кораби в Европа, за да
Коментари Харесай

Командващият 6-и флот на САЩ иска повече кораби в Европа срещу Русия

САЩ се нуждаят от повече кораби в Европа, с цел да се опълчват на възходящите съветски закани, желае ръководителят на Военноморските сили на Съединени американски щати.

Адмирал Джеймс Фого разяснява пред USNI News, че вижда повече съветски кораби, подводници и самолети в Атлантическия, Северния ледовит океан и в Балтийско, Черно и Средиземно море, както и съветски дейности, които могат да усилят напрежението в района.

Американският 6-и флот, който попада в състава на Военноморските сили за Европа, разполага с четири разрушителя, два експедиционни бързи транспортни кораба и команден транспортен съд. Фого добавя, че има потребност от повече.

Преди година той съумява да докара ударна група със самолетоносач за разрастване в европейските води за първи път от години. Амфибийните сили също прекарват повече време с 6-и флот през 2018 година, вместо да се концентрират извънредно върху интервенциите на 5-и флот на Съединени американски щати в Близкия изток.

Все по-трудно е да убедим Съвместния щаб да изпраща лимитираните запаси на Военноморски сили в този завършек на света, изяснява той.

" Ако погледнете целия свят, Съединени американски щати имат доста провокации. Западния Тих океан: островната верига и провокациите от военноморския флот на Народно освободителна войска на Китай там, който Харис назовава Голямата пясъчна стена и напрежението в Тайвански пролив ", изяснява Фого в изявление, до момента в който посещава Военноморския институт на Съединени американски щати.

" Виждате какво се случва в Залива сега със злонамереното иранско въздействие и тази неотдавнашна офанзива против Саудитска Арабия (рафинерията) и напрежението, което се генерира там. И тогава погледнете в наша посока: Арктика, Балтийско море, Средиземноморие, Черно море, Източно Средиземноморие. Става доста много натоварено. Така че всички имаме потребност от тези сили. Но би трябвало да има приоритет. Така че това приоритизиране е тук във Вашингтон и това сега се разисква от Съвместните началници и министъра на защитата. "

Силите на Съединени американски щати с 6-и флот прекарват към 125 дни в годината да вземем за пример в Черно море, а корабите на НАТО прекарват още 125 дни там, което обезпечава наличие за повече от половин година.

" Очевидно имаме задоволително сили, с цел да поддържаме много добър баланс на образование и ангажираност със съдружници и сътрудници в спокойно време. Във време на рецесия ще ни трябват още. Така че ние упражняваме за време на рецесия и множеството от нашите обучение са учения за реагиране на рецесии, тъй че бих могъл да употребявам повече наличие в Балтийско море, в Средиземноморието, Северния Атлантически океан, Арктика и Черно море. "

За известно време Фого ще разполага с група за деяние, която се разпростра предишния месец, до момента в който самолетоносачът USS Harry S. Truman продължава ремонт след неизправности в електрическата система. Тази група се командва от 2-ри флот на Съединени американски щати до Исландия.

Според него, заканите в района са съществени и възходящи, а миналогодишното дълготрайно наличие на ударна група самолетоносачи е потребно, когато става въпрос за Съединени американски щати и съдружниците, които работят дружно в предизвикателна и действителна обстановка.

По думите му, " това беше опция да се интегрират и тренира с американска ударна група и свързаната с нея поддръжка в съществени условия - това е Крайният Север, северно от Арктическия кръг. Те имаха опция за интеграция сред самолетоносача Хари С. Труман и Военновъздушни сили от Норвегия, Финландия, Швеция и в и към Скандинавия ".

" Имахме и съперник под формата на същински руснаци, които летяха в близост със своите бомбардировачи Туполев Ту-95 и други самолети в близост и наоколо до самолетоносача и успяхме да правим учения за прихващане с действителни цели. Така че считам, че всичко това беше голям триумф ", разяснява адмиралът.

Той добавя, че тези уроци също са включени в състава на учебно-тренировъчните единици и други подготвителни действия преди разрастване отвън командването на американските сили на флота, с цел да се подсигурява, че самолетоносачите са подготвени за това, с което могат да се сблъскат.

Европейските води и въздушно пространство стават по-натоварени, защото там има от ден на ден съветски кораби, подводници и самолети. Инцидентите в морето стават по-провокативни в прочут смисъл, защото самолети, които прелитат над американски кораби или самолети за наблюдаване, са склонни да бъдат въоръжени, до момента в който преди 10 години това не беше по този начин - макар че той означи, че броят на случаите в морето като цяло е по-нисък от те тези преди десетилетие.

Освен това " безотговорното отношение на руснаците към Договора за нуклеарните сили със междинен и дребен обхват докара до анулация на контракта, а в този момент, в случай че слушате съветския президент, той приказва за всевъзможни нови оръжейни системи - хиперзвукови, системи за подводни оръжия, торпеда и ракети с по-голям обхват на деяние, които ще бъдат включени в съветския инвентар, и мисля, че това е ескалация ", изяснява Фого.

Той добавя, че съветските дейности по крайбрежията също вършат интервенциите по-трудни или рискови за Съединени американски щати, НАТО и партньорските страни в морето. " Те са милитаризирали Калининград, има доста хардуер, противокорабни крилати ракети и системи за разузнаване и наблюдаване, които разрешават ориентиране против сили на НАТО, до момента в който те са в Прибалтика. "

" Руснаците направиха същото в Крим, откакто го анексираха от Украйна. Те го употребяват добре, с цел да вкарат системи, които заплашват освен търговията, само че военните кораби и корабите на НАТО, опериращи в Черно море ", разяснява адмиралът.

А в Латакия и Тартус в Сирия " стана доста, доста натоварено в Източното Средиземноморие, тъй че виждаме по-голям брой и наличие на съветски военни кораби в тази област, които в никакъв случай не сме виждали до момента. Така че това усилва риска, усилва напрежението; и изисква по-трезви глави, и изисква зоркост ".

Фого още веднъж се връща към потребността от повече кораби, " нашето мощно наличие в театъра е единствено по себе си възпиращо средство ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР