САЩ са свили руски зенитен комплекс "Панцир С-1", написа британският

...
САЩ са свили руски зенитен комплекс "Панцир С-1", написа британският
Коментари Харесай

САЩ са свили руски зенитен комплекс?

САЩ са свили съветски зенитен комплекс "Панцир С-1 ", написа английският в. Сън.

Според данни на основаното в Лондон издание американски военни са откраднали комплекса в Либия през лятото на 2020 година

Операцията е била извършена поради безпокойството на Вашингтон, че ракетният комплекс би могъл да попадне в ръцете на някоя въоръжена формация, настояща в размирната северноафриканска страна, която да го употребява против самолети на гражданската авиация.

"Панцир С-1 " е бил транспониран в американската военна база край град Рамщайн (Южна Германия). Според цитираната медия в Москва са знаели за интервенцията на Пентагона.

Въпросният комплекс е бил продаден от Русия на Обединените арабски емирства, които го доставили на Либийската национална войска (ЛНА) на Халифа Хафтар.

Богатата на нефт Либия е изпаднала в безпорядък след свалянето от власт и убийството на дългогодишния деспот Муамар Кадафи  Муамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 година, съгласно версия е роден на 7 юни 1942 година Държавен глава на Либия при национален протест през 2011 година

Страната е била разграничена на две сред враждуващи държавни управления. В Триполи е било провъзгласено Правителство на националното единодушие (ПНС), оспорвано от ЛНА.

Противоречията са довели до експлоадирането на революция в Либия (2014 г.).

Започналите през 2020 година с интернационално ходатайство договаряния сред ПНС и ЛНА в Тунис за сформиране на държавно управление с присъединяване на двете страни в спора към този миг не са дали резултат.

Освен това в елементи на Либия са почнали да работят, групировки, свързани с "Ислямска страна " и "Ал Кайда+.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР