САЩ са разположили допълнителни сили - войници и бронирана техника

...
САЩ са разположили допълнителни сили - войници и бронирана техника
Коментари Харесай

САЩ прехвърлят още военни сили в Източна Сирия

САЩ са разположили спомагателни сили - бойци и бронирана техника - в Източна Сирия след поредност от конфликти с съветските сили там, в това число и неотдавнашния случай, при който бяха ранени четирима американски военнослужещи, съобщи Асошиейтед прес.

Капитанът от Военноморски сили Бил Ърбан, представител на американското Централно командване, сподели, че Съединени американски щати са изпратили и радарни системи и са нараснали полетите на свои изтребители над региона за по-добра отбрана на американските и съдружните сили.

" Съединени американски щати не се стремят към спор с никоя друга страна в Сирия, само че ние ще пазиме съдружните сили, в случай че се наложи ", сподели той.

Според неназован почитан американски чиновник, представен от АП, в Източна Сирия са изпратени по-малко от 100 спомагателни бойци и 6 БТР-а " Брадли ". Според него подкрепленията са явен сигнал към Русия да заобикаля повече небезопасни произшествия и провокационни дейности по отношение на Съединени американски щати и техните съдружници там.

А съгласно представителя на интернационалната антитерористична коалиция, предвождана от Съединени американски щати, Уейн Марото, изпратените там моторизирани пехотни елементи " ще оказват помощ да се подсигурява отбраната на съдружните сили във все по-сложната конюнктура в североизточна Сирия ". " Силите на обединението са твърдо решени да подсигуряват окончателната победа над (остатъците от терористичната групировка) " Ислямска страна ", добави той, представен от ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР