САЩ са поръчали милиони дози ваксина срещу КОВИД-19, които са

...
САЩ са поръчали милиони дози ваксина срещу КОВИД-19, които са
Коментари Харесай

САЩ очакват милиони дози ваксини срещу COVID-19, предвидени за малки деца

САЩ са поръчали милиони дози ваксина против КОВИД-19, които са планувани за дребни деца, в очакване на вероятно позволение от федералните управляващи за имунизация измежду тази група, което може да бъде издадено идната седмица, оповестиха представители на Белия дом, представени от Асошиейтед прес.

Миналата седмица администрацията на президента Джо Байдън разреши на аптеките и на обособените щати да стартират да декларират поръчките си. На първо време фирмите " Пфайзер " и " Модерна " имаха в наличност по към 2,5 милиона дози, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази седмица към този момент са поръчани към 1,45 милиона от 2,4-те милиона ваксинни дози на " Пфайзер " и 850 хиляди от тези на " Модерна ".

Децата под 5-годишна възраст, които в Съединени американски щати са към 20 милиона, са последната група американци, за които не е издадена рекомендация за имунизация. Другата седмица държавното управление ще разиска опцията те също да бъдат включени във имунизационната акция.

Очаква се през идващите дни на бъдат декларирани още поръчки, само че към момента не е явен техният размер.

Не може да се каже и какъв брой известна ще е акцията. Проведено наскоро изследване сподели, че единствено един на всеки петима родители на дребни деца ще побърза да ги имунизира, отбелязва АП.

Освен това здравните управляващи са разочаровани от дребния брой имунизирани деца над 5 години - под една трета от представителите на тази възрастова група, която има това право от месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР