САЩ са изпратили писмени отговори до руското министерство на външните

...
САЩ са изпратили писмени отговори до руското министерство на външните
Коментари Харесай

САЩ предоставиха официален отговор на Русия за исканията й за НАТО и Украйна

САЩ са изпратили писмени отговори до съветското министерство на външните работи по отношение на настояванията им за сигурност, свързани с НАТО. Това разгласи държавният секретар Антъни Блинкен.

„ Документът, който предоставихме, включва опасения на Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници по отношение на дейностите на Русия, които подкопават сигурността. От всичко казано, това слага сериозен дипломатически път напред, в случай че Русия го избере “, добави той.

Държавният секретар акцентира, че отговорът на Съединени американски щати на настояванията на Русия е бил „ изцяло съгласуван с Украйна и нашите европейски съдружници и сътрудници “.

Блинкен също по този начин сподели, че чака да беседва с съветския си сътрудник, външен министър Сергей Лавров, през идващите дни, откакто Русия прегледа отговора, както и този, който Москва ще получи от НАТО.

Руският президент Владимир Путин изиска гаранции, че Киев ще бъде неразрешен от НАТО и че няма да бъдат сложени стратегически оръжия в Украйна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР