САЩ са изпратили на Украйна около 1,1 млн. патрона, иззети

...
САЩ са изпратили на Украйна около 1,1 млн. патрона, иззети
Коментари Харесай

САЩ са изпратили 1,1 млн. патрона, конфискувани от Иран, на Украйна

Съединени американски щати са изпратили на Украйна към 1,1 млн. патрона, конфискувани от Иран предходната година, заяви военното командване.


Централното командване на Съединени американски щати (Centcom), което управлява интервенциите в Близкия изток, съобщи, че мунициите са били иззети от транспортен съд, пътуващ за Йемен (Иран поддържа йеменските бунтовници „ хути “ – бел.ред.) през декември, заяви Би Би Си.

Западните съдружници на Украйна наскоро предизвестиха, че индустриалните им линии мъчно устоят на темповете, с които Kиев употребява муниции.

Centcom твърди, че иранските патрони са били трансферирани в Украйна на 2 октомври.

Той добавя, че боеприпасите са били с диаметър 7,62 мм, употребявани в пушки и леки картечници от руската ера.

Първоначално боеприпасите са били иззети от военноморските сили на Съединени американски щати от транспортен съд без поданство на име MARWAN 1 на 9 декември, се споделя в известието.

Правителството на Съединени американски щати закупи собствеността върху тях през юли посредством развой, прочут като гражданска конфискация, при който даден актив може да бъде иззет, в случай че се счита, че притежателят му е забъркан в незаконна активност.

В този случай искът е предявен против Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран, клон на иранските въоръжени сили, претрупан със задачата да резервира държавното управление на страната.

В изказване на Centcom се споделя, че Съединени американски щати са " ангажирани да работят с нашите съдружници и сътрудници, с цел да противодействат на потока от иранска смъртоносна помощ в района с всички законни средства "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР