САЩ престават да снабдяват сирийските кюрди с оръжие. Както заяви

...
САЩ престават да снабдяват сирийските кюрди с оръжие. Както заяви
Коментари Харесай

Чавушоглу обяви: Вашингтон отстъпи и обеща да не снабдява кюрдите с оръжие

САЩ престават да доставят сирийските кюрди с оръжие. Както съобщи пред публицисти главата на турското Министерство на външните работи Мевлют Чавушоглу, американският водач Доналд Тръмп заречен това по време на сказка с президента на Турция Реджеп Ердоган, предава Anadolu.

По думите на министъра, стопанинът на Белия дом декларирал: " Ние ви даваме дума, повече няма да доставяме (оръжие) ". " Надявам се, че това ще се окаже истина, " прибавя Чавушоглу.

Шефът на Външно министерство заяви също по този начин, че Ердоган е призовал Тръмп да изведе " американските военни или терористите от въоръжения кюрдски отряд за национална самозащита от сирийския град Манбидж, откъдето те атакуват турски военни и помагащите им членове на Сирийската свободна войска.

По-рано, на 25 януари, от турското държавно управление също по този начин оповестиха, че по думите на Тръмп, " Вашингтон не е снабдявал и няма да доставя " кюрдите с оръжие. Освен това от Анкара показаха неодобрение за това, че Белият дом неточно и ненапълно е предал наличието на телефонния диалог чежду президентите на Съединени американски щати и Турция. Претенции провокирало изказаното от американския водач " безпокойствие за ескалацията на насилието " и фразата за " деструктивната и лъжлива реторика " на Анкара.

Турция разгласи началото на интервенция " Маслинова клонка " срещу формированията на кюрдите в Сирийския Африн на 20 януари. На военните оказват помощ бойци от Сирийската свободна войска. Анкара причислява кюрдската партия Демократически съюз и нейните въоръжени Отряди за национална самозащита към терористите и по-рано неведнъж е заявявала, че Вашингтон прави неточност, доставяйки им въоръжение.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР