САЩ предоставят военна помощ на Украйна в размер от 2,5

...
САЩ предоставят военна помощ на Украйна в размер от 2,5
Коментари Харесай

САЩ изпращат военна помощ за Украйна в размер от 2,5 млрд. долара. В пратката няма танкове

САЩ дават военна помощ на Украйна в размер от 2,5 милиарда $. В нея са включени 90 бойни машини „ Страйкър “ и 59 бойни машини „ Брадли “ , оповестиха от Пентагона .

„ Последните въздушни офанзиви на Кремъл против основната инфраструктура на Украйна още веднъж демонстрират унищожителните последствия от войната на Русия в Украйна. Досега Съединени американски щати са дали повече от 27.4 милиарда $ военна помощ от началото на ръководството на администрацията на Байдън “, написаха от Пентагона.

Заедно с това от военното министерство на Съединени американски щати ще изпратят ракети и снаряди, в това число за артилерийската система HIMARS, системата за противовъздушна защита (ПВО) NASAMS и спомагателни 3 милиона боеприпаси. За Украйна отпътуват и осем Противовъздушна отбрана системи AVENGER, 350 бронирани коли и 53 бронирани с спомагателна отбрана против мини.

Вашингтон пост отбелязва, че в пратката не са включени танкове, които са най-желаното от Украйна оръжие сега. От изданието напомнят, че Германия е дала знак, че няма да изпрати част от личните си танкове „ Леопард “, в случай че Съединени американски щати не изпратят от своите танкове „ Ейбрамс “. Според Пентагона танкът „ Ейбрамс “ не е подобаващ за сегашния стадий от войната, защото неговият мотор изисква непрекъсната поддрържка и има комплициран способ на зареждане.

В петък страните от НАТО се срещат в американската военна база „ Рамщайн “ в Германия . Преди срещата , външният министър на Украйна и други високопоставени представители на властта в Киев желаеха от Запада да даде съвременни танкове.

В последните месеци Русия пренасочи главната част от нападенията си в североизточната част на Украйна. От седмици тежки боеве се водят за основните Бахмут и Соледар.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР