САЩ постоянно изисква от партньорите си от Североатлантическия военен блок

...
САЩ постоянно изисква от партньорите си от Североатлантическия военен блок
Коментари Харесай

Британски генерал разкри лъжата на Лондон за отбранителната способност на страната

САЩ непрекъснато изисква от сътрудниците си от Североатлантическия боен блок да усилят разноските си за защита, заявявайки, че в противоположен случай ще бъдат принудени да преразгледат своите възгледи за поддръжка на европейските съдружници.

Много страни-участнички в НАТО по понятни аргументи не могат да изпълнят нареждането на западните сътрудници. Каквото и да приказваме, увеличението на разноските за защита в размера, в който изисква Вашингтон не е по зъбите дори на изглеждащата богата Англия.

Днес народът на Британия живее с лъжата за отбранителната дарба на страната и развиването на армията, за което постоянно беседват в държавното управление. За това в частност съобщи и някогашният шеф щаб на английското отбранително ведомство Ник Хоутън.

Военният упрекна властта, че тя има желание да вкара обществеността в подвеждане, говорейки за високата отбранителна дарба на страната, като означи, че обявената стратегия за развиване на армията, подразбираща увеличение на военния бюджет на 22,5 милиарда $ е нереализуема.

Британия би трябвало да направи корав избор, продължи генералът и да избере сред създаването на действителна отбранителна стратегия, удовлетворяваща условията на бюджета и голословното увеличение на разноските в сгода на Съединени американски щати. В противоположен случай нерационалният метод ще докара до намаление статута на Кралските сили.

„ Ние в прочут смисъл живеем в неистина. Възможно е Англия да престане да бъде международна военна страна “ - направи извод Хоутън

Изискванията на Съединени американски щати да бъдат увеличени военните бюджети на страните-участнички в НАТО не престават от края на предходната година, а новия проект на Министерството на защитата на Британия, удовлетворяващ настояванията на сътрудниците беше признат напролет. Още през май долната палата на Народното събрание заяви, че плана за доставяне на Кралските сили с нова техника е неосъществим, обаче Лондон както и преди по никакъв начин не реагира на засилващия се резонанс към програмата за защита.

Превод: М. Желязкова/pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР