САЩ поискаха Съветът за сигурност на ООН да се събере

...
САЩ поискаха Съветът за сигурност на ООН да се събере
Коментари Харесай

САЩ поискаха извънредно заседание на ООН заради Венецуела

САЩ желаеха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере изключително по отношение на рецесията във Венецуела. Изход от обстановката се търси и на изключителна среща на първите дипломати на 12 страни от района. Във форума вземат участие американският вицепрезидент Майк Пенс и самообявилият се за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуайдо.

Вашингтон наложи наказания на четирима венецуелски губернатори като част от натиска против президента Мадуро. Това стана сега, когато вицепрезидентът Майк Пенс дойде в Богота, за срещата на групата от Лима.

Насилието по време на опитите да се доставят помощи на стопански опустошената Венецуела през миналите дни втвърдиха решимостта на Съединени американски щати да поддържат опозиционния водач Хуан Гуайдо, сподели вицепрезидентът Майк Пенс в Богота.
Майк Пенс, вицепрезидент на Съединени американски щати: Към вас президент Гуайдо - доста просто обръщение от президента Тръмп - ние сме с вас 100%.
Срещата се организира след два дни на кървави конфликти в гранични региони на Венецуела с Колумбия и Бразилия. Над 300 души бяха ранени, а минимум трима души починаха. Венецуелската войска, вярна на президента Мадуро, извърши заповедта да не допусне филантропична помощ да влезе в страната от Колумбия. Демонстранти бяха разпръснати със сълзотворен газ, камиони с помощи бяха опожарени.

Същевременно стотици венецуелски военни дезертираха в Колумбия.
 Извънредна среща: Страните от района търсят решение за рецесията във Венецуела Извънредна среща: Страните от района търсят решение за рецесията във Венецуела
Кризата във Венецуела е във фокуса на изключителна среща на първите дипломати на 12 страни от района. В нея вземат участие и американският вицепрезидент Май...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР