САЩ поднесе една от най-големите неприятни изненади, след като няма

...
САЩ поднесе една от най-големите неприятни изненади, след като няма
Коментари Харесай

Лекоатлетите на САЩ се провалиха на мъжката щафета 4х100 метра

САЩ сервира една от най-големите неприятни изненади, откакто няма да взе участие на финала на лятната Олимпиада в мъжката щафета 4х100 метра. Американските спринтьори се провалиха с гръм и тропот, завършвайки на срамното шесто място в своята серия и са навън от борбата за разпределението на медалите.

" Разполагаме с тримата най-бързи спринтьори в света през годината, а в този момент останахме отвън борда на Игрите в Токио. Това е исторически неприличен случай “, пишат локалните организации.

Трейвън Бромел, Фред Кърли, Рони Бейкър и Крейвън Гилеспи приключиха с резултат от 38.10 секунди в своята серия, където бяха изпреварени от Китай, Канада, Италия, Германия и Гана.

“Просто не си свършихме работата през днешния ден. Това е всичко”, призна Кърли.

Легендарният спринтьор Карл Люис, който беше част от тимовете на 4 по 100 м, спечелили злато през 1984 и 1992 година, избухна в “Туитър”.

“Системата за предаване е неверна, спортистите бягат с неверни крайници и беше ясно, че няма водачество. Беше цялостен позор и е изцяло недопустимо за американски тим да наподобява по-зле от децата, които видях”, написа Люис.

С най-хубав резултат за финала се класира Ямайка – 37.82 секунди, втори е Китай – 37.92 секунди, колкото имат и третите от Канада. На финала на следващия ден следобяд ще бягат още Италия, Англия, Германия, Гана и Япония (38.16).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР