САЩ почитат паметта на близо 3000 загинали при атентатите на

...
САЩ почитат паметта на близо 3000 загинали при атентатите на
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 20 години от атентатите на 11 септември

Съединени американски щати почитат паметта на близо 3000 починали при атентатите на 11 септември, 2001 година. 20-годишнината от трагичните събития се отбелязва в миг, в който американската войска се е изтеглила от Афганистан,а талибаните са се завърнали на власт.

Американският президент Джо Байдън насочи обръщение към своите съграждани, в които прикани към единение в миг, когато страната му си спомня с болежка за нещастието от 11 септември.

“Към фамилиите на 2 977 души от повече от 90 страни, убити на 11 септември 2001 година в Ню Йорк, Арлингтън и Шанксвил и хилядите други, които бяха ранени - Америка и светът почитат вас и вашите близки!”, сподели Байдънв авансово записаното послание от Белия дом.

Той уважи паметта на починалите и ранените, приказва за героизма на пожарникарите, служителите на реда, медиците и всичкиостанали, които са рискували или дали живота си в избавителните работи и възобновяване.Ранените по време на офанзивите в Ню Йорк и Вашингтон са близо 25 000 души. Много от тях са служители на реда и пожарникари, които участваха в избавителните интервенции.

“В дните, които последваха 11 септември 2001 година, видяхме подвиг на всички места. На места - предстоящи и непредвидени. Видяхме и нещо прекомерно рядко: същинско възприятие за национално единство”, сподели Байдън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР