САЩ планират да предприемат многостранен подход спрямо България с цел

...
САЩ планират да предприемат многостранен подход спрямо България с цел
Коментари Харесай

САЩ планират ефективни мерки срещу корупцията в България


Съединени американски щати възнамеряват да подхващат многостранен метод по отношение на България за подсилване на демокрацията и върховенството на закона в страната. Това разгласи американският дипломат в България, Херо Мустафа, по време на днешната си тирада пред Атлантическия клуб в България и акцентира, че Вашингтон е подготвен да използва принадлежности, „ които имат зъби “.

„ Един подобен инструмент е Секция 7031c от Разпоредбата за антиклептокрация и човешки права на Държавния департамент. "Въпросното законодателство ни разрешава да постановяваме забрани за приемане на американска виза от задгранични държавни представители и от членовете на най-близкия им фамилен кръг, които са били забъркани в огромни случаи на корупция “, съобщи Мустафа.

По думите ѝ готовността на Вашингтон да ползва въпросната уговорка е цялостен рестарт на напъните на Съединени американски щати за битка против корупцията в международен проект. „ Корупцията по света непосредствено визира водената политика, стопанската система и националната сигурност на Съединени американски щати и надлежно на партньорските им страни “, изясни посланикът.

Мустафа акцентира, че посолството, дружно с българските му сътрудници, ще работи за укрепване на демокрацията в България и за възстановяване на опциите на българския отворен пазар.

„ След единствено няколко дни в посолството ни ще дойде нов юридически консултант за жителите. Планирам да работя с нея в доста тясно съдействие, както и с държавното управление и поданството общество за подсилване върховенството на закона, укрепване на независимостта на правосъдната система и справяне с корупцията “, сподели американският дипломат.

Според Мустафа плануваните твърди ограничения ще облагодетелстват страната ни в дълготраен проект, защото политическото и икономическо бъдеще на България доста зависи от прецизното придържане към законите.

Освен че ще предизвикват законността, демокрацията и независимостта на правосъдната система, Съединени американски щати също по този начин ще работят интензивно за опазването свободата на медиите.

„ Силната народна власт би трябвало да пази свободата на медиите и да почита гласа на малцинствата. Единствено когато се чуват всички гласове и жителите имат доверие на държавното управление и институциите му, България може да доближи своя цялостен капацитет. Съединени американски щати ще продължат да поддържат българското гражданско общество, да предизвикват свободните и транспарантни медии и да акцентират значимостта от опазването на човешките права “ съобщи Херо Мустафа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР