САЩ отбелязват днес 21 години от терористичните нападения на 11

...
САЩ отбелязват днес 21 години от терористичните нападения на 11
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 21 години от атаките на 11 септември

САЩ означават през днешния ден 21 години от терористичните набези на 11 септември 2001 година, съобщи Асошиейтед прес.

Американците означават годишнината от 11 септември с минути безмълвие, изчитане на имената на жертвите на офанзивите, доброволческа работа и други прояви, с които си напомнят за най-кървавото терористично нахлуване, осъществявано на територията на Съединените щати.

Роднини на околните и представители на управляващите ще се съберат през днешния ден на местата, на които на 11 септември 2001 година бяха разрушени похитените самолети, а точно - при Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и поле в Пенсилвания.

На други места в Съединени американски щати годишнината ще бъде маркирана с бдения със свещи, с религиозни служби, в които ще вземат участие хора, изповядващи разнообразни вери, и с други прояви. Някои американци да вземем за пример избират на този ден да вземат участие в доброволчески планове на този ден.

On this solemn anniversary, the remembers those who lost their lives as a result of the 9/11 terror attacks. We also honor the memories and sacrifices of those who died from illnesses connected to their work at the crash sites.
— FBI (@FBI)
Миналогодишното отбелязване на годишнината бе придружено от необикновен символизъм, защото се състоя броени седмици след безредното евакуиране на американските сили от Афганистан, където Съединени американски щати започнаха война в отговор на офанзивите от 11 септември.

Макар тазгодишният 11 септември да не е подобен преломен миг, той си остава мотив за размисли по отношение на нападенията, които лишиха живота на близо 3000 души и станаха причина за това Съединени американски щати да стартират своята " война против тероризма ".

WARNING: GRAPHIC ⚠️ Remastered footage of the most intense clips from 9/11
— Fifty Shades of Whey (@davenewworld_2)
Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да произнесе тирада и да постави венец в Пентагона, а първата дама Джил Байдън ще посети Шанксвил, в щата Пенсилвания, където един от похитените самолети се разруши след опит на пасажерите и екипажа да щурмуват кабината на самолета.

Очаква се вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис и брачният партньор ѝ Дъг Емхоф да посетят Мемориала в Ню Йорк, само че по традиция политици не държат речи на възпоменателната гала на кота нула.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР