САЩ осъждат построяването и частичното откриване на мост през Керченския

...
САЩ осъждат построяването и частичното откриване на мост през Керченския
Коментари Харесай

САЩ осъдиха построяването на моста към Крим

САЩ осъждат построяването и частичното разкриване на мост през Керченския проток, свързващ Русия и окупирания Крим. Това се споделя в позиция на американския Държавен департамент, оповестена на уеб страницата на институцията.

В известието се показва, че Крим е част от Украйна и че оборудването е построено без позволение от украинските управляващи.

" Построяването на моста служи като увещание за несекващото предпочитание на Русия да накърнява интернационалното законодателство. Мостът съставлява освен не единствено опит от страна на Русия освен да укрепи противозаконното се завладяване и окупацията Крим, само че и затруднява навигацията, ограничавайки размера на корабите, които могат да минават през Керченския проток, който е единственият път за влизане на украинските териториални води в Азовско море. Призоваваме Русия да не основава спънки за такова мореплаване. " - моли американската страна.

Съединени американски щати удостоверяват уговорката си към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, твърдят от Държавния департамент.

По-рано сериозна позиция против построяването на моста изрази и Европейски Съюз.

Реализацията на плана стартира през 2016 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР