САЩ осъди остро масовата антисемитска проява в Махачкала, където стотици

...
САЩ осъди остро масовата антисемитска проява в Махачкала, където стотици
Коментари Харесай

САЩ осъди безредиците на летището в Дагестан

САЩ осъди остро всеобщата антисемитска демонстрация в Махачкала, където стотици млади мъже нахлуха в локалното летище при идването на аероплан от Израел.

С крясъци " Аллах е популярен " и с палестински флагове тълпата е подгонила рейса, на който са се качили пасажерите от самолета. При случилото се пострадаха 20 души, а над 80 бяха арестувани.

Като " проява на ненавист и фанатизъм " дефинира събитията представителят на Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби. Говорителят на Държавния департамент Матю Милър ги оприличи на разгром.

Коментар на случилото се в Дагестан от неделя направи и украинският президент.

Във вечерното си послание Владимир Зеленский сподели, че те демонстрират, че Москва губи надзор над протичащото се на нейна територия. Според него, това е вторият сходен знак след протеста на Вагнер през юли:

" Виждаме, че бунтовниците се насочват към Москва и никой не ги стопира. Виждаме, че вертикалата на властта в Дагестан се изпарява, което води до същински разтърсвания. Всичко това са сигнали, че към този момент Русия може да поддържа военни интервенции и да усилва натиска на фронтовата линия на някои места, само че не е в положение да устои на тази стратегическа борба ", сподели Зеленский.

Димитър Пенков
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР