САЩ официално са одобрили изпращането на изтребители F-16 от Дания

...
САЩ официално са одобрили изпращането на изтребители F-16 от Дания
Коментари Харесай

САЩ одобриха изпращането на изтребители F-16 за Украйна от Дания и Холандия

САЩ публично са одобрили изпращането на изтребители F-16 от Дания и Нидерландия в Украйна , писа " Ройтерс ".

Агенцията посочи, че Вашингтон е изпратил писмо до държавните управления на двете страни, в което ги твърди, че Съединени американски щати ще одобрят настояванията за прекачване на оборудването. Това може да стане, откакто украинските водачи бъдат подготвени да ръководят F-16, показва организацията.

Кореспонденти на Ройтерс са се срещнали с копие от писмото на държавния секретар на Съединени американски щати Тони Блинкън до външните министри на Дания и Нидерландия, в което той ги твърди, че няма да има проблеми с утвърждението.

" С това писмо показвам цялостната поддръжка на Съединените щати както за прехвърлянето на самолети F-16 на Украйна, по този начин и за образованието на украински водачи от квалифицирани инструктори ", се споделя в документа. - Остава извънредно значимо Украйна да бъде в положение да се пази против продължаващата съветска експанзия и нарушение на нейния суверенитет. "

Писмото на Блинкън беше изпратено, откакто държавните управления на Дания и Нидерландия желаеха от Съединени американски щати да потвърдят утвърждението си за прехвърлянето на самолетите.

Блинкън съобщи, че утвърждението на настояванията ще разреши на Украйна " да се възползва изцяло от новите благоприятни условия незабавно откакто първата партида водачи приключи образованието си ".

В сряда представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат съобщи, че Украйна няма да може да получи западни изтребители F-16 през есента и зимата на тази година.
 Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образованието на украинските водачи на Ф-16 Обновена
Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образованието на украинските водачи на Ф-16

Подкрепа против съветската експанзия

Вестник " Вашингтон пост " цитира високопоставени украински държавни и военни чиновници, съгласно които първата група от шестима украински водачи - към половината от ескадрилата - няма да може да приключи образованието си на F-16 преди идващото лято.

Украинските управляващи упорстват, че Киев би трябвало да получи изтребителите от западен вид допустимо най-скоро. Но публични представители на Съединени американски щати не считат, че такива самолети могат да оказват помощ на сегашната украинска контраатака , оповестиха от " Вашингтон пост ".
 Шолц: Програмата Ф-16 за Украйна е знак към Русия, към този момент не трансформира играта
Шолц: Програмата Ф-16 за Украйна е знак към Русия, към този момент не трансформира играта

Ясен сигнал към Русия, че не може да победи в дълга война

По-рано Ройтерс заяви, базирайки се на данни от холандското министерство на защитата, че страната има на въоръжение 24 боеспособни F-16, които би трябвало да бъдат изведени от въоръжение доникъде на 2024 година Други 18 такива изтребителя са оповестени за продажба (12 от тях са продадени по-рано).

Както писа Associated Press, Дания има на въоръжение 30 боеспособни F-16, като от края на 2023 година до края на 2015 година тези самолети би трябвало да бъдат сменени с нови изтребители F-35A.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР