САЩ обявиха нова военна помощ за Украйна, включително реактивни системи

...
САЩ обявиха нова военна помощ за Украйна, включително реактивни системи
Коментари Харесай

САЩ изпращат в Украйна четири реактивни системи за залпов огън


Съединени американски щати оповестиха нова военна помощ за Украйна, в това число реактивни системи за залпов огън и снаряди с точно ориентиране, които ще подобрят качествата на украинската войска да поразява оръжейни хранилища и вериги за доставяне на съветските сили, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6311
Тази помощ на стойност 400 млн. $, включва четири реактивни системи за залпов огън М 142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) и муниции за тях, които към този момент разрешават на украинските сили да нападат такива цели, като да вземем за пример хранилища с муниции, с ракети с по-голям обхват от наличните в съветската артилерия, посочи почитан чиновник на Пентагона.

С тези системи " Украйна съумя да порази съветски цели на по-голяма раздалеченост зад линията на фронта и да разстрои дейностите на съветската артилерия ", изясни служителят.

Украинската войска разполага общо с 12 системи HIMARS.

Пакета с военна помощ включва също хиляди 155-милиметрови снаряда за артилерийски оръдия, доставяни от западните съдружници на Украйна.

" Тези снаряди са " по-ефикасни ", защото са прецизни и имат по-голям радиус на деяние от доставяните до момента, сподели представителят на Пентагона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР