САЩ обявиха дипломатически бойкот на Олимпийските игри в китайската столица

...
САЩ обявиха дипломатически бойкот на Олимпийските игри в китайската столица
Коментари Харесай

САЩ обявиха бойкот на Олимпийските игри в Пекин

САЩ оповестиха дипломатически протест на Олимпийските игри в китайската столица Пекин, които стартират при започване на 2022 година.

Белият дом заяви, че няма да изпрати публична делегация на спортния конгрес поради опасенията си, свързани с правата на индивида в Китай, съобщи „ Би Би Си “.

Американските спортисти могат да вземат участие и ще имат цялостната поддръжка на държавното управление макар оповестения митинг. Китай обаче по-рано съобщи, че ще предприеме „ решителни контрамерки “ при сходни обстановки.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели предишния месец, че обмисля дипломатически протест. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки удостовери за него и добави, че администрацията няма да способства за „ фанфарите “ на Олимпиадата.

„ Дипломатическото или формалното посланичество на Съединени американски щати би третирало тези игри като нормален бизнес в лицето на потресаващите нарушавания на правата на индивида от КНР (Китайската национална република) и зверствата в Синдзян “, разгласи Псаки.

След известието от посолството на Китай във Вашингтон обявиха, че протестът е „ съществено деформиране на духа на Олимпийската харта “.

„ Никой няма да се интересува дали тези хора ще пристигна, или не и няма никакво въздействие върху Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година “, оповестиха още от институцията за „ Ройтерс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР