САЩ обявиха, че въвеждат санкции срещу Международния наказателен съд в

...
САЩ обявиха, че въвеждат санкции срещу Международния наказателен съд в
Коментари Харесай

САЩ въведоха санкции срещу Международния наказателен съд в Хага

Съединени американски щати оповестиха, че вкарват наказания против Международния углавен съд в Хага и ще отхвърлят визи на лица, които предизвикват или вземат участие в следствия и правосъдно гонене на американски чиновници пред съда.

Това разгласи държавният секретар Майк Помпео, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Днес разгласявам политика на американски визови ограничавания против чиновници, директно виновни за всевъзможни следствия на МНС против американски военнослужещи ", сподели Помпео пред публицисти.

Държавният секретар уточни, че първите забрани за издаване на визи към този момент са оповестени, без да разкрива за какъв брой лица се отнасят.

В началото на ноември 2017 година прокурорката на МНС Фату Бенсуда разгласи, че е поискала от съдиите пълномощия да стартира следствие на военни закононарушения, осъществени в границите на афганистанския спор, най-много от американската войска.

В невиждана офанзива против тази интернационална институция, натоварена да се произнася по военни закононарушения и закононарушения против човечеството, на която Съединени американски щати не са член, през септември 2018 година Белият дом заплаши съдиите и прокурорите от МНС със наказания, в случай че вземат на прицел американци или израелци.

Искането за следствие обаче към момента е в действие, съобщи Помпео. Той сподели, че задачата на тази нова политика е да бъде принуден МНС да промени насоката си по отношение на Съединени американски щати и техните съдружници. Биха могли да последват по-нататъшни ограничения, в това число стопански наказания, предизвести Помпео.

" МНС нападна върховенството на закона в Америка ", сподели Помпео и добави, че " не е прекомерно късно да бъде изменен курсът и ние настояваме съдът да го направи незабавно ".

Помпео разказа МНС като организация, която има " необятни и неразбираеми " пълномощия.

Помпео визираше съответно настояванията за следствие на американските военни дейности в Афганистан. Първият американски посланик отхвърли да даде данни какъв брой хора са наранени от новите наказания на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР