САЩ обвиха отпускане на нова военна помощ за Украйна в

...
САЩ обвиха отпускане на нова военна помощ за Украйна в
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна още 600 милиона долара военна помощ

САЩ обгърнаха разпределяне на нова военна помощ за Украйна в размер на 600 милиона $, с цел да оказват помощ на украинските военни в битката им с съветските агресори. Това оповестиха международните организации, като се позоваха на изказване на Белия дом. Помощта се показва в съоръжение и услуги, само че също и в образование.
 
От своя страна Пентагонът разясни, че новата помощ ще включва по-специално ракети за системите Хаймарс, които към този момент са били доставени на Киев, както и снаряди, съвместими с други системи, с които разполагат украинските сили. Вашингтон изпраща и противоартилерийски радари, блиндирана техника, противодронни системи, съоръжение за деминиране, калибрирано съоръжение, което да отговори на потребностите на украинските сили, пояси посланик номер едно на Съединени американски щати Антъни Блинкън.
 
Новата помощ не обаче включва ракети, способни да поразяват цели на 300 километра разстояние, за които упорства Киев.
 
От началото на съветската инвазия в Украйна Съединени американски щати са дали на Киев военна помощ в размер на над 15 милиарда $. Съобщението за новата помощ идва в миг, в който украинската войска от началото на месеца води огромна контраатака против съветските сили.
 
Същевременно Съединени американски щати постановиха нови наказания 22 съветски физически лица поради тяхната поддръжка за войната в Украйна. Сред глобените са Мария Алексеевна Лвова-Белова, за която се твърди, че е оглавила акцията на Москва за депортиране на украински деца в Русия.
 
Нови наказания бяха наложени и на чеченския водач Рамзан Кадиров поради това, че той активизира чеченци да се бият против украинските сили. Седем членове на фамилията му също са глобени.
 
Санкционирани са и четирима съветски представители, свързани с съветските финансови среди, които са оказали директна и  индиректна поддръжка на съветските старания за заобикаляне на финансовите наказания.
 
В допълнени министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че ще забрани на американци да дават квантови компютърни услуги на който и да е в Русия от 15 октомври.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР