САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не

...
САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не
Коментари Харесай

САЩ: Няма да изтеглим войските си от Сирия, докато не се постигне споразумение с Турция

САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, до момента в който не се реализира съглашение с Турция за отбрана на кюрдите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е декларирал съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп, Джон Болтън, осведомиха турските медии.

Болтън е направил това изказване в Израел,където е на посещаване. По думите на американския консултант диалозите с израелската страна включват и въпроси, свързани със обстановката в Турция, както и настоящия проблем за изтеглането на американските сили от Сирия.

Болтън е декларирал,че до момента в който не се реализира цялостна съгласуваност сред Анкара и Вашингтон по сериозния въпрос за интервенциите на турската войска в Сирия, Съединени американски щати няма да изтеглят войските си от тази страна. Както и че Съединени американски щати са срещу операцие на турската войска в Сирия, ориентирани против кюрдите.

" Съединени американски щати желаят да се изтеглят от Сирия, само че на първо място би трябвало да се реализира отбрана за американските бойци в стадия на изтеглянето. Целта на Тръмп е заличаване на Даеш.Но до момента в който не реализираме съглашение с Анкара за отбрана на кюрдите, американските бойци няма да изоставен Сирия ", показал Болтън.

След Израел Джон Болтън идва в Анкара,където ще беседва с президента Р.Т.Ердоган.

Изявлението на американския консултант по националната сигурност, направено в Израел, се пояснява от турските медии като " евентуално нова рецесия, която се задава сред Анкара и Вашингтон ".

Съединени американски щати слагат нови условия пред Анкара,които включват отбрана на кюрдите,за да изтеглят войските си от Сирия, показват медиите.

Медиите напомнят и предходно изказване на Джон Болтън, в което бе обвинил сирийския режим в приложимост на химическо оръжие и бе заплашил Башар ал Асад, че в отговор Съединени американски щати ще подхващат въздушна офанзива против Сирия
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР