САЩ не виждат никакви признаци за готовност на Русия да

...
САЩ не виждат никакви признаци за готовност на Русия да
Коментари Харесай

САЩ в момента не виждат ядрена заплаха от Русия

САЩ не виждат никакви признаци за подготвеност на Русия да употребява нуклеарно оръжие. Това съобщи координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в изявление за Ей Би Си.



" Няма нови разследващи данни или доказателства, че Путин е решил да употребява нуклеарно оръжие. Честно казано, няма доказателства, че той е взел такова решение. Също по този начин не сме видели нищо, което да ни даде съображение за смяна положението на подготвеност на нашите стратегически сили за въздържане “, сподели Кърби.



Той добави, че Съединени американски щати и техните съдружници " следят най-отблизо ", само че " няма индикации, че Путин е направил нещо, с цел да се приближи до вземането на сходно решение ".

Кърби означи, че Съединени американски щати биха желали бързо споразумяване на спора в Украйна по дипломатически път.



" Всички желаеме тази война да завърши. Тя продължава прекомерно дълго. Необходимо е и двете страни да могат да седнат и да се спогодят, да намерят излаз от това по кротичък и дипломатически метод ", съобщи Кърби.

Той уточни, че Русия попречва началото на договарянията за мир и " не демонстрира никакви признаци на подготвеност за такива ". „ Ситуацията е тъкмо противоположната “, акцентира Кърби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР