МВР открива денонощна линия за нарушения за изборите. Тя ще

...
МВР открива денонощна линия за нарушения за изборите. Тя ще
Коментари Харесай

МВР открива денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборите

МВР открива денонощна линия за нарушавания за изборите. Тя ще бъде дейна от през днешния ден (9 май) до 10 юни 2024 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сигнали за нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой, могат да се подават непрекъснато на откритата линия - телефон 02 90 112 98 и имейл

Осигурената спомагателна опция е част от подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения за дейно противопоставяне на закононарушения срещу политическите права на жителите, обезпечаването на сигурността и публичния ред при провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България, оповестяват още от вътрешното министерство.

Междувременно служебният вътрешен министър Калин Стоянов сподели пред публицисти, че в Министерство на вътрешните работи са получени три сигнала, свързани с изборите.

Два от тях са по отношение на вероятно пазаруване на гласове, а един - с вероятно нарушение изборните права на жителите. 

Стоянов напомни, че през вчерашния ден бе подписан документ сред няколко институции за набелязване на специфични ограничения в границите на изборния развой.

" Станахме очевидци на голям брой избори през последните няколко години ", сподели министърът. Той уточни, че на следващия ден ще има и национално заседание, на което се събират всички регионални шефове на полицията. На него ще участват представители на ДАНС и на прокуратурата. 

" Там ще набележим съответни мероприя. За мене главното е да работим превантивно ", сподели Стоянов.

Няма данни пожарът в къщата на Иван Гешов миналта нощ да е тенденциозен, сподели министърът. По думите му се откриват аргументите. 

По проблема с къмпинг " Корал " Калин Стоянов уточни, че към този момент е има досъдебно произвеждане, което се управлява от Столична дирекция на вътрешните работи.

Министърът добави, че не утвърждава измененията в придвижването и паркирането в центъра на София. Според него ще зародят тапи.

" Това, което се прави, е хубаво, само че първо би трябвало да бъдат обезпечени паркинг за колите в центъра и чак тогава да се мисли за велоалеи ", уточни Стоянов. 

*Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР