САЩ не се страхуват, че Русия може да използва писмения

...
САЩ не се страхуват, че Русия може да използва писмения
Коментари Харесай

Съединените щати поискаха Русия да не публикува техния писмен отговор на исканията на Москва

Съединени американски щати не се опасяват, че Русия може да употребява писмения отговор на Вашингтон, с цел да дискредитира преговорната си позиция, сподели прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. В същото време медиите пишат, че Съединени американски щати са помолили Русия да не разгласява документа.

Псаки сподели, че Съединени американски щати ще изразят „ сериозна угриженост по отношение на дейностите на Русия, както и хрумвания за това по какъв начин в действителност можем да увеличим взаимното си възприятие за сигурност в бъдеще “. Обсъждането с Москва е „ увеличение на прозрачността, понижаване на рисковете, придвижване на контрола върху въоръженията, създаване на доверие “, сподели тя.

Тя беше запитана дали Съединени американски щати се опасяват, че Русия може да употребява писмените отговори на Вашингтон " с цел да подкопае и дискредитира преговорната позиция " на американците. Псаки увери, че участващите в договарянията представители на Белия дом " не възприемат обстановката в този дух ", както и съдружниците на Съединени американски щати, оповестява ТАСС.

Тя изясни, че „ това не са просто писмени отговори, като че ли попълнят въпросник “, Съединени американски щати „ ще приказват “ за това, за което са „ загрижени “ и ще повторят редица мощни изказвания “. Според нея " това е просто част от дипломатическия развой и дипломатическите договаряния, а това е общоприета част от процеса ".

Псаки беше запитана дали счита, че съглашението на Съединени американски щати да предадат на Русия своите писмени отговори на съветските оферти би трябвало да се преглежда като отстъпки на Москва. Псаки предложи да стартираме с това „ да забележим първо какво ще бъде казано “. „ Ние бяхме доста ясни за това, за което няма да преговаряме: това е суверенитетът на Украйна, въпросът, който непрекъснато се повдига, по отношение на правото на Украйна да се стреми към участие в НАТО – страните от НАТО би трябвало да вземат това решение “, сподели тя, отбелязвайки, че „ договарянията могат да одобряват разнообразни форми.

Според The Washington Post, базирайки се на неназовани източници, „ служебните лица на Съединени американски щати са помолили съветските сътрудници да запазят документа в загадка “. В същото време Държавният департамент счита, че Москва може да реши да разгласява документа. The Washington Post написа, че отговорът на Вашингтон няма да подхожда на съветските претенции, само че администрацията на Съединени американски щати счита, че даването на писмо, което съветският президент Владимир Путин може да види, „ има смисъл “. Източникът сподели, че отговорът на Съединени американски щати би могъл да повлияе на " окончателното решение в Русия да прегледа тези хрумвания и да реши дали да продължи напред или не ", оповестява РИА Новости.

Припомняме, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, след диалози с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева, даде обещание на съветския си сътрудник идната седмица да показа оферти за сигурността в по-подробна форма и в писмен тип. След приключването на договарянията Лавров съобщи, че тази среща е междинна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР