САЩ наложиха санкции на седем членове на свързана с руското

...
САЩ наложиха санкции на седем членове на свързана с руското
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на свързани с руското разузнаване агенти на влияние в Молдова

САЩ постановиха наказания на седем членове на обвързвана с съветското разузнаване група за въздействие поради ролята им в акциите на Москва за въздействие в Молдова, съобщи АА.

Министерството на финансите съобщи, че посочените участници в групата за въздействие са част от световна осведомителна интервенция, обвързвана с Русия, която е ориентирана против Украйна, граничещите с нея страни, в това число Молдова, балканските страни, Европейския съюз, Обединеното кралство и Съединени американски щати.

" Правителството на Съединени американски щати и преди е разкривало опитите на Русия да употребява секрети сътрудници, с цел да подкопае демокрацията в Молдова ", съобщи то и добави, че през октомври са били наложени наказания на други три лица за координираните им старания през 2020 и 2021 година да повлияят на резултата от изборите в Молдова.

Министерството на финансите съобщи, че дейците са " предизвикали, обучавали и направлявали " групи в демократични страни, които организират антиправителствени митинги, манифестации, шествия и демонстрации, защото проучват страни, които са уязвими за употреба.

" Санкциите, наложени през днешния ден, хвърлят светлина върху продължаващите секрети старания на Русия да дестабилизира демократичните страни ", съобщи заместник-министърът на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Брайън Е. Нелсън.

" Опитите на Русия за оказване на въздействие употребяват загрижеността на жителите на тези страни, с цел да дестабилизират законно определени държавни управления в полза на Москва ", добави той.

Санкциите обгръщат и юридическо лице, притежавано или следено от едно от тези лица, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР