САЩ наложиха днес трети санкционен пакет срещу палестинската войнствена групировка

...
САЩ наложиха днес трети санкционен пакет срещу палестинската войнствена групировка
Коментари Харесай

САЩ наложиха трети пакет санкции срещу “Хамас“

САЩ постановиха през днешния ден трети санкционен пакет против палестинската войнствена формация " Хамас " след осъщественото предишния месец нахлуване против Израел. Мерките са ориентирани към водачите и финансистите на групировката, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че действието, подхванато координирано с Англия, е ориентирано към основни чиновници на " Хамас " и механизмите, посредством които Иран дава поддръжка на " Хамас " и " Ислямски джихад " - войнствена формация, която е съдружник на " Хамас " и е взела участие в нападението против Израел на 7 октомври от Газа.

" Съединените щати ще продължат да работят с нашите сътрудници, в това число Обединеното кралство, с цел да лишат " Хамас " от опцията да набира и употребява средства, с цел да прави своите зверства ", съобщи министърката на финансите Джанет Йелън.

" Действията на Хамас предизвикаха голямо страдалчество и демонстрираха, че тероризмът не е изолиран. Заедно с нашите сътрудници подхващаме решителни дейности за разрушение на финансовата инфраструктура на " Хамас ",  да ги откъснем от външно финансиране и да блокираме нови канали за финансиране, които те търсят, с цел да финансират своите отвратителни дейности ", се споделя още в нейното изказване.

Движението " Хамас " е оповестено за терористична формация от Израел, Съединени американски щати, Европейския съюз, Англия и други, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред засегнатите от новия кръг наказания на Вашингтон са: Махмуд Халед Захар, почитан член и съосновател на " Хамас " ; представител на " Ислямски джихад " в Иран; основаният в Дамаск заместник-генерален секретар на " Ислямски джихад " и водач на неговото въоръжено крило; основаната в Ливан компания за продан на пари " Набил Шуман ", дружно с нейния притежател и създател. Министерството на финансите на Съединени американски щати упрекна компанията, че е служила като канал за финансиране на " Хамас ", през който са минали десетки милиони долари за групировката.

Англия добави шест нови имена към своя лист със наказания за битка с тероризма, включително четири лица, свързани с палестинската войнствена формация " Хамас ", излиза наяве от актуализация на уеб страницата на английското държавно управление от през днешния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР