САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми

...
САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Срам ме е, че България се приравнява с Русия, Венецуела, Беларус

САЩ наложи наказания на 6 физически лица и 64 компании и организации в България по закона " Магнитски ", а Екологичен потенциал изпраща задача в България. Какъв знак дава с това Вашингтон, какъв е отзвукът и какви са следствията? Коментар на Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи и журналиста Асен Агов.

Като български жител ме е позор, че България, като единствена страна членка на Европейски Съюз, върху която толкоз огромно се разгръщат глобите по закона " Магнитски ", се приравнява с страни като Русия, Венецуела и партията на президента Мадуро, като Мианмар и хунтата, като Беларус. Това сподели за предаването " Брюксел 1 " по Bulgaria on air Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.

Според него по безусловно идентичен метод се постановат наказания, както върху стопански субекти, по този начин и върху политически лица. В изброените страни този закон е еднакъв, не разпределя хората по някакъв различен симптом, също така, че има слепване на олигархията с администрацията, изяснява Керемедчиев.

" Така че, дейностите на закона " Магнитски ", дали към България или към Мианмар са едни и същи – блокиране на сметки, възбрана за влизане в страната и публично обявяване, че тези хора са корумпирани “.

Според Милен Керемедчиев " България влиза в този неприличен лист, от който не може да излезе. Колкото по-бързо органите на Европейски Съюз преразгледат случая с тази корозивна обществото " Язва ", толкоз по-бързо ние ще можем да почистим нашето име ", споделя някогашният зам.-министър на външните работи.

" Нашите служби са мълчали и не са работили. Всичко, което се оповестява от американците, се възприема като обществена загадка. Бездействието на службите, които събират тази информация, е присъщ белег на ръководството през последните 10 години на " слугинстване " към ръководещото болшинство, към държавното управление. Това съставлява не работа на обществото, което заплаща на тези служби, а е работа на избрани хора ", добавя Асен Агов.

Според него точно това е повода българската народна власт да бъде сбъркана и по-скоро клони към хибридна, " защото цялата страна е обърната в услуга на тези, които са на върха в държавната подчиненост. Пропастта сред жителите и тези на върха е станала голяма ", безапелационен е Асен Агов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР