САЩ като страна извън региона на Южнокитайско море нямат право

...
САЩ като страна извън региона на Южнокитайско море нямат право
Коментари Харесай

Дай Бин: САЩ нямат право да се намесват по казуса за Южнокитайско море

САЩ като страна отвън района на Южнокитайско море нямат право на глас по въпроса, обаче своеволно изпращат военни кораби и самолети в района и основават проблеми сред съответните страни, с което заплашват районната непоклатимост, сподели краткотрайният непрекъснат представител на Китай в Организация на обединените нации Дай Бин, заяви радио „ Китай “.

Чрез взаимните старания на Китай и страните от АСЕАН, обстановката в Южнокитайско море се стабилизира и всички страни тук се употребяват със независимост на мореплаване и въздухоплаване в сходство с интернационалното право. Китай и страните от АСЕАН се ангажират да ползват напълно и дейно „ Декларацията за държанието на страните в Южнокитайско море “ и се стремят да оформят „ Кодекса за държание в Южнокитайско море “. „ Ние сме решени и способни да поддържаме мира и стабилността в своя район “, акцентира Дай Бин.

Съединени американски щати не са подписали „ Конвенцията на Организация на обединените нации по морското право “ и не би следвало да се изричат по морските въпроси. За политическите си цели, Съединени американски щати са пробват да преувеличат така наречен арбитраж по въпроса за Южнокитайско море в Съвета за сигурност. Арбитражният съд за Южнокитайско море наруши правилото на „ държавното единодушие “, прегледа делото оттатък властта си, направи явни неточности при определянето на обстоятелствата и използването на закона, а присъждането му е невалидно и няма никаква обвързваща мощ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР