САЩ изтеглят 60% от дипломатическия си персонал в Куба. Вашингтон

...
САЩ изтеглят 60% от дипломатическия си персонал в Куба. Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ изтеглят 60% от дипломатическия си персонал в Куба заради особени атаки

САЩ изтеглят 60% от дипломатическия си личен състав в Куба. Вашингтон предизвестява американците да не посещават острова поради " особени офанзиви " против американските дипломати.

Това оповестиха високопоставени представители от администрацията на Съединени американски щати, представени от АП.

Източниците разясниха, че е подредено на всички чиновници от административно-техническия и обслужващия личен състав в посолството в Хавана да изоставен, както и фамилиите им.

Само " личният състав при изключителни случаи " ще остане.

Правителството също ще предизвести американските жители, че могат да пострадат, в случай че пътуват до Куба.

В известие по-късно през днешния ден Държавният департамент ще предизвести, че офанзивите върху дипломатическия личен състав се правят в хотелите.

Източниците прибавиха, че Съединени американски щати безсрочно стопират издаването на визи. Те споделиха още, че ограниченията ще останат в действие, до момента в който Куба не увери, че американският дипломатически корпус е в сигурност.

Преди съвсем година дипломати започнаха да сигнализират за мистериозни здравословни проблеми. Американски проверяващи към момента не знаят кой стои зад офанзивите и по какъв начин са осъществявани. Най-малко 21 дипломатически чиновници и техните фамилии са потърпевши - мозъчни контузии и загуба на слуха.

Въпреки че Държавният департамент публично ги дефинира като " произшествия ", през днешния ден източниците разясниха, че занапред Съединени американски щати ще ги преглеждат като " особени офанзиви " против американския личен състав в Куба.

Държавният секретар Рекс Тилърсън е взел решението за понижаване на личния състав в посолството, до момента в който е пътувал до Китай. Той също по този начин е разгледал и други разновидности, в това число затваряне на посолството.

Съединени американски щати са уведомили кубинското посолство във Вашингтон.

Преди към месец беше обявено за " звукови офанзиви ", които водят до загуба на слуха и " леко увреждане на мозъка ", което може да включва мозъчно разтърсване или главоболие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР