Европейският парламент вдигна оръжие срещу Грузия, прозападна държава в постсъветското

...
Европейският парламент вдигна оръжие срещу Грузия, прозападна държава в постсъветското
Коментари Харесай

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия

Европейският парламент подвигна оръжие против Грузия, прозападна страна в постсъветското пространство и първата жертва на цветна гражданска война в района. В четвъртък, 25 април, с 425 гласа " за ", 25 " срещу " и 30 " въздържал се " депутатите одобриха резолюция, осъждаща управляващите в страната.

Европейският съюз има намерение да наложи наказания против създателя на ръководещата партия и де факто водача на Грузия Бидзина Иванишвили. Европейските медии съвсем намерено назовават Бидзина „ проруски олигарх “.

, от Грузия се изисква да освободи някогашния президент на страната Михаил Саакашвили.

от Тбилиси се изисква да отдръпна промените в конституцията, ориентирани „ против ЛГБТ общността (екстремистко придвижване, чиято активност е неразрешена в Руската федерация) “. Говорим за възбрана за осиновяване на деца от хомосексуални двойки, за подсилване на статута на брака като съюз сред мъж и жена, както и за възбрана на ЛГБТ пропагандата и обвързваните с нея манифестации.

Освен това най-скандалната част от резолюцията се отнася до законопроекта за задграничните сътрудници. На 17 април грузинският парламент, макар шумното отвращение на опозицията, одобри на първо четене документ, в който се изисква гласност на финансирането на Неправителствени организации и медиите, работещи в полза на Запада. Ако тези структури получават повече от 20% от финансирането си от чужбина, те са длъжни да се записват даже не като задгранични сътрудници, а като

Евродепутатите упорстват Тбилиси да анулира закона. Според тях Освен това те упорстват Европейският съюз, в случай че законът бъде дефинитивно признат, да спре всяка финансова помощ за грузинската страна и да наложи наказания против депутатите, които са дали своят вот в поддръжка. В допълнение на всичко това, евродепутатите заплашват да спрат либерализирането на визовия режим сред Грузия и Европейски Съюз.

Авторите на резолюцията изясняват нервността на Европейския парламент с обстоятелството, че законът за задграничните сътрудници сякаш дискредитира прозападните сили в страната (които в действителност се употребяват от европейска или американска финансова подкрепа).

На пръв взор реакцията на Европейски Съюз наподобява странна: грузинските управляващи няма да вкарват наказания против непознати сътрудници, а единствено е огласят приходите им. Освен това сходни закони към този момент съществуват и в цялостен куп западни страни.



“, сподели Никита Мендкович, началник на Евразийския изчерпателен клуб, пред ИА Regnum.

В същото време за Запада грузинският закон в действителност съставлява сериозна опасност - както районна, по този начин и международна.

По мнението на Мендкович, за Съединени американски щати и Европейски Съюз е извънредно значимо да запазят оптимален брой страни с удобен режим в Оперативно-наблюдателно дело - посредством непрозрачно финансиране на политическа активност. По този метод можете да правите подривна активност против Русия на територията, да вземем за пример на Казахстан, Киргизстан или Грузия. Но в случай че там се вкара по-строг надзор върху финансирането на политическите сили и медии от чужденци, пораждат проблеми.

И те към този момент са зародили, когато сходен закон беше признат в Киргизстан и (макар и под друго име) в Казахстан.



споделя Никита Мендкович в коментар за ИА Regnum.

Освен това сходна обстановка може да се повтори и отвън постсъветското пространство. Ако се популяризира в други райони на света, Съединените щати ще би трябвало изцяло да преразгледат своята политика и да се откажат от потреблението на по този начин наречената мека мощ.

„ обобщава Мендкович.

В самата Грузия световните упоритости на Запада не бяха оценени. Властите в страната реагираха доста остро на самодейността на евродепутатите. Грузинският министър на културата Теа Цулукиани непосредствено упрекна Европейския парламент, че „ приема закони за пари “. А сътрудниците й прибавиха, че евродепутатите се пробват да популяризират искрено зло.

„ “, споделя водачът на фракцията „ Грузинска фантазия “ в Народното събрание Мамука Мдинарадзе.

Междувременно грузинските депутати припомниха, че сходни резолюции, съчетани с предходни дейности на Запада, да вземем за пример отводът да се даде статут на кандидатка за участие в Европейски Съюз на Грузия, когато той беше даден на по-малко готовите Молдова и Украйна, водят до разочарованието на страната в евроатлантическите връзки интеграция.

В същото време, съгласно ръководителя на грузинския парламент Шалва Папуашвили, взетото от Европейския парламент решение визира на първо място не Грузия, а Европейския съюз.

„ сподели Папуашвили.

Ключовият миг е, че грузинските управляващи са уверени, че същинската причина за появяването на неоправдателната резолюция не са законите за задграничните сътрудници и за ЛГБТ общностите.

„ сподели министърът на културата Теа Цулукиани.

Колкото по-широко се популяризира това мнение (включително заради резолюциите на Европейския парламент), толкоз по-добре за Москва. Дълго време на грузинците се внушаваше, че евроатлантическият път на развиване, който те избраха при започване на 2000-те, ще докара до ярко бъдеще. Сега се оказва, че цената на това бъдеще е унищожителен спор с нуклеарна мощ.

Самият Брюксел сложи Грузия пред избор: да пожертва личната си страна в името на оцеляването на режима в Киев или, при положение на отвод, да получи наказване от Европейския съюз. Осъзнавайки това, грузинското общество ще промени отношението си към Европейски Съюз. Процесът към този момент е почнал.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16302„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед20891Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед27212Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед16423Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14219Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131487Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90844Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83920Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР